úterý 2. června 2009


2. a 3. turnaj NEG Tour
Klíny Cup I. a II.



Vítězové Pavel Šváb a Tomáš Kojzar.




V parádním prostředí Ski Areálu Klíny se o víkendu 30.-31. května uskutečnily dva turnaje NEG Tour - Klíny Cup I. a II. Po prezentaci a rozlosování do skupin se hráči vydali na jednu ze dvou tratí základní části.



Na sjezdovkách klínského areálu si hráči museli poradit s deseti náročnými jamkami. Slunce se tentokrát téměř nekonalo. Šedá obloha rozprašovala jemný, ale zato soustavný deštík. Sada náhradních bot či gumáky byli také malé vítězstí.



Do finálového kola se probojovali i někteří nováčci. Jedním z nich byl Luboš Pitín (prvni foto). Na druhé fotografii Roman Hodek, který špatnou strategií přišel o prvenství na úvodním turnaji. S náskokem dvou jamek nad Tomášem Kojzarem riskoval a na poslední jamce komplikovanou hrou přes les odevzdal téměř hotové vítězství. Kojzar se druhý den ocitl v podobné situaci a ani Pavel Šváb nepohrdl nečekaným klopýtnutím a ukořistil cenné prvenství. Třetí místa si pohlídal Ladislav Zelý a udržel si tak druhé místo v Extralize. Soutěž žen opět patřila nepřemožitelné Kamile Balázsové. Iron 7 Club je zatím neotřesitelný lídr mezi kluby.

.

Velmi kvalitně zahrál na obou turnajích Luboš Poucha. Hlavním rozhodčím byl jako tradičně respektovaný Daniel Hradecký



Odpaliště první finálové jamky a nepovedená dohra poslední finálové jamky



Švarní vítězové v odpovídající náladě



Pauza po první odehrané trati a vzájemné gratulace těsně po utkání



Výsledky obou turnajů



Vítězové ještě jednou

Společná fotka z druhého turnaje

Opět velmi povedený večírek prožila část účastníků v chatě Emeran. Nad sklenkami podebatovali nejen o xgolfu, společně shlédli legendární xg klip René na pstruzích, někteří zpívali a všichni se dohromady moc dobře pobavili.

Všechny fotky
Pořadí Extraligy
Video z vyhlášení vítězů
Video z rozstřelu o první místo

Příští turnaj: 4. turnaj NEG Tour - Želénky Cup 20. června (začátek přihlašování 16. června v 19.00 hod.)

Filip Šrámek