pondělí 22. června 2009


4. turnaj NEG Tour 2009 - KLÍNOVEC CUP


Fotodokument od hráčky Bláži Hamouzové

Slunný den mezi frontami s deštěm přivítal na svazích Skiareálu Klínovec špičku českých extrémních golfistů. Nechyběli oba lídři extraligy Pavel Šváb a Kamila Balázsová. Na úvod prozradím, že oba potvrdili svou dominanci a bez větších dramat zvítězili. Vítězům na paty šlapali jen Láďa Zelinka a v ženách skvěle hrající Zuzana Rolenčíková (druhý turnaj kariéry).




Z pohledu nezaujatého mravence. Na první jamku se museli hráči vydat lanovkou na vrchol. Ještě panovala dobrá nálada.



Láďa Zelinka na první jamce. Někteří nahecovaní hráči se s prvním úderem ponořili do lesa a prakticky z jeho nástrah do konce základní části nevylezli.



Nejen příkrý svah a lesy kolem úzkých fervejí dávali hráčům zabrat. Také všudypřítomné kamení a klády z kterých se také v jednom případě hrál úder s úmyslem se trefit do jamky.



Do finále šlo obvyklých dvanáct nejlepších, ale chléb se již extra netříštil. Pěknou osmičkou přišel o bronz Jaroslav Barok hned na první jamce ze tří. O čtvrté místo se spokojeně podělili Roman Hodek, Jan Zelinka a již zmíněný posmutnělý Barok.



Příští turnaj NEG Tour startuje za více jak dva měsíce 5. září na jednom z top hřišť Líska u Libčevsi. Do té doby očekáváme vaše příspěvky z nejrůznějších výletů a dovolených, kde si fouknete nějaké to utkání. Na konci sezony bude vyhlášena soutěž o nejoriginálnější EG Minimatch. Hlasováním určený vítěz (účastníci) obdrží hodnotné ceny!



Kouzelný výhled do krajiny a zasloužení vítězové.

Všechny fotky
Videa zde


Filip Šrámek