středa 1. července 2009

42. EG Minimatch, Starý Most


42.minimatch v extrém golfu má na svém kontě hned několik extrémů. 1. Do této doby nevídanou vzdálenost mezi první jamkou (Klíny) a pokračováním MM (Děkanský kostel v Mostě) 2. Extrémy v počasí: extrémně silná bouřka a průtrž mračen na Klínech a naopak "sticky" k padnutí v Mostě 3. Výstřední ztráty: že mizí během mače míčky je normálka, ale aby někdo ztratil hůl, to tu ještě nebylo. 4. Extrémní kocovinu několika hráčů a s tím spojené extrémně nepřijatelné výmluvy při extrémně blbých odpalech.


Původně plánovaný MM na Rané byl na žádost Mostu (s odkazem na rosničkou hlášené vysoké teploty) převelen na Klíny. Střelba na první jamku, odstartovaná Fílovou proklamací: "Cejtim, že to dneska vyhraju," proběhla ještě pod relativně klidnou oblohou. Při druhé jamce už bylo nutné kličkovat mezi blesky. Odpálili pouze čtyři hráči, hned poté nás všech deset prchlo na terasu Emeránu.Senzi-meteorolog Zelý jun. sice tvrdil, že "se to brzy vybere", po hodině čekání už mu ale nevěřili ani ti největší optimisté a vyrazili jsme směr Most (vzkaz pro Honzu: v horách pršelo jen s drobnými přestávkami až do večera).


Poté, co jsme na novém stanovišti všichni společně oplakali Hasovu hůl, zapomenutou na Emeránu,došlo k menšímu střetu dvou názorově odlišných táborů. První byl pro anulování první jamky na Klínech a nové zahájení (Jaryn 1/5, Hasa 1/8), druhý zase hájil první odehranou jamku v horách a dožadoval se pokračování (Fíla 1/2, Pošťák 1/3). No, vzdálenost mezi první jamkou a druhým odpalištěm byla v tomto případě opravdu víc než dva metry a tak se začínalo od nuly.


Celý minimatch pak probíhal jakoby v nadpozemské sféře. Dusík k zalknutí, slunce připékalo temena hlav a zavařovalo mozky. Rozumný občan se v takové výhni oddává siestě v klimatizovaném pokoji, deset pitomců místo toho pinká míčky do rybníka. A že jich bylo (míčků)! Jaryn dělal žabky s vyžebranými míčky, ostatním se ztenčily vlastní zásoby. Morál rychle unikal i těm, co neměli kocovinu. Po čtvrté jamce už ani Fíla neměl sílu na chvastounství a dobře udělal. Nakonec nedosáhl ani na bramboru. Ta se stala BAROKní kořistí, o bodík lepší byl Zelý jun - už na bedně. Druhý byl Pošťák, který spěchal do práce a tak se to snažil odehrát co nejrychleji, s co nejmenší ztrátou, pomyslné zlato má opět Švábík. Nejnaštvanějším hráčem mače byl Bimbo, který skončil až za Hasou, přestože Hasa - totálně rozložen ze ztráty hole, ze ztráty míčků a z vedra - vzdal bez hry poslední jamku. Nejnadšenějším hráčem mače byla Bláža, které se podařilo odpálit míč z rybníka. (blaja)