neděle 11. října 2009

(Most) Dne 8. října 2009 byla slavnostně ustavena nezávislá a otevřená platforma mosteckých extrémních golfistů s tajuplným názvem M8. Jaké má cíle a co se skrývá za názvem. Vše souvisí se vším. Jak si můžete všimnout M8 byla založena 8. října. Při zrodu myšlenky bylo osloveno 8 lidí a v den prvního setkání u stolu sedělo 8 golfistů (řazeno abecedně: Jan Bechyňský, Emil Hamouz, Roman Hodek, Tomáš Kojzar, Štěpán Mareček, Luboš Pitín, Jaromír Šeps, Iveta Urbanová). K základní skupině patří Jindra Pilnaj. Za cíl jsme si zvolili uspořádat v nadcházející sezóně 8 MM s účastí právě 8 členů a v následujících 8 letech minimálně 8 pracovních posezení v některé z 8 vybraných mosteckých restaurací. Tento text byl publikován v 8 hodin. Pořádání M8MM také není uzavřená záležitost. Důvodem, proč jsou limitovány min./max. účastí 8 lidí je ten, že mají v maximální možné míře motivovat v minimálních bodových mantinelech MM. Větší počet účastníků snižuje šanci na dohrání před setměním. Nejsou apriori pořádány pouze pro mostečáky, ale vzhledem k náročnosti hledání společného termínu pro 8 lidí jsou (to neskrýváme) nastaveny právě pro Most. Důkazem toho, že nechceme narušovat běh ostatních MM, je skutečnost, že se budou pořádat výhradně ve všedních dnech. Najít v odpoledních hodinách čas pro přesun mimo Most je příliš komplikované. Uskutečnění M8MM se řídí pravidlem:

"Není špatného počasí, jen špatně oblečený golfista!"
Chápáno ve smyslu toho, že déšť, mráz či padající listí nemohou být příčinou zrušení akce.

Považujeme za důležité upozornit na skutečnost, že se jedná o platformu OTEVŘENOU. Jinak řečeno, není uzavřena žádnému zájemci z řad mosteckých éček. Formální členství bude stvrzeno tím, že se dotyčný veřejně prohlásí za člena mostecké platformy a neformální tím, že se bude účastnit aktivit ČAEG. Praktické uskutečnění veřejného prohlášení může proběhnout kdekoliv za přítomnosti minimálně 8 libovolných členů asociace. Členové platformy nemají právo bránit zájemcům o členství. Pouze mohou na nejbližším pracovním setkání dotyčnému otevřeně a srozumitelně vyjádřit svůj nesouhlas s přítomností v platformě.

Na prvním setkání M8 došlo k závažnému kroku. Současní členové litvínovského IRON 7 se rozhodli ukončit svoji činnost v tomto klubu a založit nový. Pracovní název je Cellula Br(-)x a napovídá, že půjde o klub mosteckých patriotů. Jeho členy jsou Jan Bechyňský, Roman Hodek, Tomáš Kojzar, Štěpán Mareček, Luboš Pitín, Iveta Urbanová.

Posledním (ne nepodstatným) tématem byla diskuse zabývající se otázkami současných pravidel EG. M8 připravuje seznam všech svých připomínek a návrhů. Tento včas představí, aby mohl být náležitě připomínkován. Zároveň doufá, že bude zařazen do programu valné hromady asociace.

Budete-li mít jakékoliv dotazy, kontaktujte mluvčího M8 Štěpána Marečka. Veřejnost bude také nepravidelně informována prostřednictvím tiskových zpráv.

Tiskové oddělení M8.