pondělí 5. října 2009


Vítězem
Noff Extreme Golf Tour 2009
Tomáš Kojzar
(Svatá Kateřina Cup - 3. října)

Podzim jak z obrázku Josefa Lady. Chyběly snad jen pečící se brambory v řeřavých uhlících ohýnku a kostel na obzoru. Co však nechybělo byla pasoucí se stáda krav, ovcí a lam. Samozřejmě mimo vytyčené tratě. Očekáváno bylo sychravo s občasným deštěm. Slunce se ale předvedlo a prozářilo jedno z rozhodujících setkání extrémních golfistů teplými paprsky.

Vítězem turnaje a zároveň celého NEG Tour se zaslouženě stal Tomáš Kojzar. Jeho výkony s každým turnajem rostly. Dlouho se na špici NEG Tour držel Pavel Šváb, ale i on nakonec podlehl drtivému finiši nezadržitelného vítěze.



Turnaje ze zúčastnilo pěkných 25 hráčů a hráček. Po základní desetijamkové části postupovalo do finále nejlepších dvanáct hráčů. Ty čekaly tři finálové jamky.



Druhý v turnaji skončil Jan Zelinka (v modré mikině). Neudržel však své vedení po základní části a tak si na premiérové vítězství ve velkém turnaji musí ještě počkat. Z třetího místa se po rozstřelu s Romanem Hodkem těšil Filip Šrámek (vstupoval do finále až z 6.-9. místa).




Příjemným překvapením turnaje byl výkon do té doby nevýrazného Radka Lukavského. Na videu jedna z jeho parádních tref do jamky. Zde



Vyhlášení vítězů. Předávání poháru vítězce ženské části Zuzaně Vodákové, jež si poradila se sedmičkou houževnatých soupeřek a slavila svůj první turnajový triumf.





V sobotu 17. října se v litvínovských parcích sehraje čtvrtý závěrečný turnaj série EG Match. Přihlášky se začínají přijímat v úterý 13. října v 19.00. Prvním 16 přihlášeným hráčům se bude turnaj započítávat normálně dle bodování pro EG Match. Pro ostatní bude platit bodování pro EG Minimatch.

Fotky

Filip Šrámek