neděle 8. listopadu 2009


Start nové sezony na Aquadromu v Mostě
EG Open City Match

Koupali jste se někdy takhle začátkem listopadu v bazénu? Zeptejte se jaké to je Jana Bechyňského. A jaký je to pocit vést extraligu juniorů či seniorů? Odpoví vám Adéla Balázsová a Jiřina Reneta Šrámková. Tomáše Kojzara se na nic neptejte a podejte mu ruku ke gratulaci. Opět jednoznačná jednička.



Parádní druhé místo si zaslouženě uhrál Tomáš Neumann. O třetím místu rozhodl rozstřel. Poprvé nakráčel na bednu stále se lepšící Jaromír Šeps, který si poradil s nevyzpytatelným Lubošem Pouchou.



Iveta Urbanová možná po vyhlášení výsledků turnaje tajně uronila slzu, protože pouhý jediný bod jí dělil od jmenování Zimní královna pro tento rok. Smetanu slízla puma mezi extrémními golfistkami, zatím nedostižná, Kamila Balázsová. Od jednoho ze sponzorů turnaje Sunny Plus s.r.o obdržela vítězka poukaz v hodnotě 1500,-kč na služby ve svém masážním centru. Hráčky na druhém a třetím místě dostaly poukázky v hodnotě 500,- a 300,- kč. Další ceny pro nejlepší účastníky poskytly firmy Obex Most - centrum Benedikt a Kung-Fu centrum Most . Na akci se podílelo město Most a hlavním organizátorem byl Luboš Pitín (6.-7. místo).



Organizátoři zajistili pro turnaj perfektní zázemí. Nechybělo pivko, teplé nápoje či grilované klobásky. Podzimní nachlazení nebo následky večírku Turnaje Mistrů a taky zazimování některých hráčů - to jsou hlavní důvody nižší účasti na této herně velmi atraktivní akci.



Hrálo se z bazénů, z pískoviště či z terasy Aquadromu. Jamky byly umístěny v průchodu, na okraji hřiště na petanque nebo uprostřed dětské prolézačky. Né každý se s takovými podmínkami dokázal vyrovnat.



Nepochopitelně poslední v pánské části turnaje skončila hvězda předchozích let Filip Šrámek. Ten se nedokázal vyrovnat (ostatně jako většina hráčů) s hrou tenisovým míčkem na jamkách 9. a 10. Tento hráč je pro všechny živým varováním, že mohutné chvástání a promýšlené verbální ataky končívají hlubokým vnorem do kádě zoufalých porážek.



Na fotkách zaznamenána devátá jamka hraná tenisákem.


V případě zájmu zorganizovat další EG Open Match kontaktujte ČAEG. Další akce organizovaná asociací se uskuteční až v příštím roce. Proto, jak bude fajn počasí, vyražte do přírody a hrajte EG Minimatche. Některé jamky z loňské zimy již patří mezi legendární. V brzké době bude zveřejněno hlasování o nejoriginálnější EG Minimatch uplynulé sezony. Osazenstvo zvoleného MM se může těšit na ceny, jež převezme na Vánoční besídce (plese extrémních golfistů) 26.12.2009 na velkém sále restaurace U Hrušků v Litvínově (hudbou budou bavit Dj Wnouče a Xavier Baumaxa ).

Pro zájemce o diskusi nad novými pravidly a soutěžním řádem: setkání před valnou hromadou v pátek 20. listopadu v 18.00 - salonek restaurace Krušnohor. Valná hromada je plánována na pátek 4. prosince od 18.00. Místo zatím neurčeno. V Návštěvní knize se prosím vyjadřujte k případným účastem. S termíny je možno ještě hýbat (bude-li si to přát větší skupina členů, jíž nebude vyhovovat některý z termínů).

Filip Šrámek