úterý 1. prosince 2009

Česká Asociace Extrémního Golfu

EXTRÉM NEDĚLE v Zabrušanech

9. EG MiniMatch 2009/2010, ZABRUŠANY



EXTRÉM NEDĚLE
(aneb Pocta ÉČKU)

Pěkně v teple,
nebe nezebe,
jen se směje,
em vedle Želének přeje.
Peče skvěle během celé neděle,
extrém terén též hřeje.
Jelen cpe se jetelem,
světlehnědě leskne se les.
Jemně, křehce, že se srdce chvěje:
Exmene, hele, zde je svět!
Věř pevně, nehleď zděšeně.
Seber se, hned sem leť,
než scvrkneš, seschneš před Tele.
Extrém jeece věc!



Nedělní E(X) výzvu vyslyšeli Éčka z Mostu i Litvínova. Na osvědčeném hřišti u Zabrušan se tentokrát konal minimatch elity. V napínavém souboji totiž zkřížili své hole mistři minulé sezóny – Tomáš Kojzar a Pavel Šváb. Vyzyvatel mače, pan Zelí (v CŽ druhý), nedorazil. Hravě ho však zastoupil Filip Šrámek - v CŽ zatím čtvrtý, na startu nové sezóny však jako znovuzrozený. Přítomen byl také stále se zlepšující Radek Pošta i další muž první desítky, Pošťákův guru Luboš Poucha. Pánům sekundovaly svou půvabnou přítomností Kíťa a Bláža... a pochopitelně i Majlík, který řešil po celou dobu trvání MM své vlastní extrémní situace.



Zabrušany nepředstavují tak náročnou lokalitu jako třeba hrad Rýzmburg z předchozího matche. Záleží jen na aktérech a jejich touze po extrému. Nejurputnějším vyhledávačem obtížných situací byl opět Radek P. Krátce a vkusně přistřižený pažit zalitý sluncem ho příliš nelákal. Rád se uchyloval do útulného stínu křoví nebo rákosí. Tomáš si zase, rozpálen nudnou představou dalšího vítězství, chladil nohy v rybníčku.



Při náročném přestřelu rybníka si nejlépe vedli Fíla a Bláža, kteří zde dali trojku.
Tomáš už při koupeli vytušil, že nic nebude tak jednoduché, jak se mohlo zdát. A měl pravdu. Po závěrečné jamce nebylo o výsledku MM zdaleka rozhodnuto. Bodová shoda Švábíka a Tomáše a další bodová shoda Luboše P., R. Pošty a Filipa Š. velela k rozstřelům o první a třetí místo.



Tomáš při nich uvedl do reality své předtuchy, když při rozstřelu urval první místo Švábíkovi. Třetí místo si vybojoval Fíla, jemuž velí ambice této sezóny neslézat z bedny. O další pozice se dělil Luboš s Radkem, následovaly obě dámy.

Fotky



(blaja)