neděle 3. ledna 2010

17. Extreme Golf MiniMatch
(Praha, Podolské údolí - 2009/12/30)

Jak slíbili, tak učinili. Nehledě na ledovku na cestách, zapřáhli kočár a šedavým ránem uháněli k matičce měst českých, ku Praze. Tam čekali na ně zbrojnoši ztepilí, dohodnuti, že nikdo z cizáků neodveze s sebou korunu vítězství na jejich domácím kolbišti. Zvolili pro tento nelítostný souboj skalnatý ostroh nad veletokem evropským Vltavou. Z protějšího břehu svolávali kněží z hradu Vyšehrad zvony, ovečky své k pravidelným modlitbám a po hladině hluboko pod skalou voroplavci s ucouranými oudy plavili své exotické zboží z Berouna na koňský trh v samém srdci této skvostné metropole.



Rek z nejudatnějších Luboš z Pouchova bil se jak čert, cepín svůj málem zlámal a k domovu s šestým místem odklopýtál nesmuten neb panoramatické hřiště sladce v duši usídlilo se mu zcela.
Komtesa Blaja z Hamouzova na podobizně s holí svou. Na počest její, král této země Já I., nechal most pod bojištěm zvaný Barrandovský přejmenovati na Blažandovský.



Zde na snímcích bojovníci v akci potácejí se zde se svými úděly a soupeře z nejtěžších, sebe sama, zdolati pokoušejí.



Na prvním snímku vlevo podobizna Tomáše z Bruxu zvaného též Nový muž. Srdnatý bojovník, ale opět mu chybělo pár kulí a natrhlá tětiva luku též přidala k faktu, že opět jen o chlup prohrál souboj o prvenství s Filipem z Ašramu. Třetí místo si vybil kníže Vladimírovič z Tkáčova u Visly a čtvrtý smůlou posekán z kolbiště odporoučel se baron Emil z Hassova.
Nevýrazné tny sekyrou, nepřesné vrhy kopím, nepadnoucí brnění, to vše bylo příčinou, proč Radko z Poštárny - svobodný pán s Oberleutensdorfu - skončil až na nelichotivém pátém místě.



Princezna Květoslava zvaná Kíťa z Jenku měla v den bitvy formu. Přesnými švihy mečem se vysekala na pěkné sedmé místo. Kolbiště musel předčasně opustit červený forman Zdeněk z Betlémské. Celý zkrvavený z posledního místa mastil do práce.

Fotky
Video - Jump do béčka

Princ Filip z Ašramu