středa 24. března 2010

03. EG MiX, Braňany
2010/03/21

FOTODOKUMENTACE

Třetí EG MiX bude už navždy zapsán v análech ČAEG jako historicky první šestnácti jamkový EG MiX. Na počest této skutečnosti byl souboj dvojic zahájen i ukončen předem domluvenou společnou osmou.

Ostatní sněhuláci a další drobné úlety však již byly dílem podmínek vskutku extrémních. Opět se ukázalo, že skutečný prim v EG nehrají ani hráči ani jejich výzbroj, ale příroda. Po krásném sterilním období sněhobílé čistoty, chová se tráva jako puštěná ze řetězu. Tuhle stébla, tamhle stébla...Už nám zase stojí v cestě a při nápřahu se drze motají kolem holí. Na braňanských rekultivacích čelili účastníci EG mače také silným útokům větru. Boční poryvy je ohýbaly do stran (viz ilustrační foto), protivítr zase negoval jejich bravurní hru.


Už jste někdy viděli ukázkově odpálený míček, který si v polovině letu postaví hlavu a vrátí se zpátky na odpaliště? Já tedy ano! A jako by toho nebylo málo, k vrtochům přírody přidali svou „špetku do mlýna“ i samotní aktéři minimatche: pár přestřelů přes údolí i jinak „zajímavých“ cílů, při jejichž bližším ohledání byla objevena visačka „fílovina“, nenechalo nikoho na pochybách o tom, u koho se jejich stavěči učili.

Na drastický boj dohlížela po celou dobu drastická obloha.
/blaja/