pátek 25. března 2011

51

51. xGMM
LADY
........................................................

Historicky první ryze ženský mini match odehrán. Po několika neúspěšných pokusech o založení tradice lady matchů se konečně zadařilo. V pátek se na Matyldě sešla skupinka žen a dívek, které se rozhodly, že vzájemně poměří své golfové síly. Po zhlédnutí terénu jsme si libovaly, jak snadná hra nás čeká. Žádné velké překážky, křoví, hustoles, to bude brnkačka, ale po prvním odpalu jsme své počáteční dojmy přehodnotily. Míčky nekoordinovaně odskakovaly a sebelépe zamířený odpal neznamenal úspěšný dolet.

Favoritka byla jasná už po první jamce, kterou brilantně odehrála Saša Chruščová. Její skvělé odpaly ji nakonec vynesly až na stupeň vítězů. Jako Fénix z popela povstala Blaja Hamouzová, která byla nespokojená se svými průběžnými výsledky, a tak se do toho opřela a nakonec zůstala pouhý jeden bod za Sašou. Sčítání výsledků proběhlo pod dohledem Hasy Hamouze a Štěpána Marečka, kteří nás přijeli podpořit.

K celkovému oživení atmosféry přispěly dvě juniorky - Jana Krátká a Týna Zemanová - které kromě výborných odpalů ukázaly i svou pružnost a smysl pro humor. Jana například všechny překvapila tím, jak je snadné si dát nohu k hlavě. I Blaja se pokusila o podobný kousek a nemít páteř, jistě by to zvládla. Toto varietní vystoupení zastavilo i malé cyklisty, kteří naše počínání nevěřícně sledovali.

Během celého lady matche vládla naprostá pohoda, o čemž svědčí i hezké výsledky všech zúčastněných. Tímto tedy vyzýváme všechny extrémní golfistky, aby podpořily nově založenou tradici a příště se určitě přidaly k nám!

Iveta Hilasová

Vítězka: Saša Chruščová