pátek 1. dubna 2011

4. Extreme Golf Open
Nebeská Rybná - Orlické hory
26/3/2011 

Týden po prvním jarním dni se uskutečnil v malebné krajině Orlických hor 4. EG Open - Nebeská Rybná.
Turnaje se zúčastnilo 18 hráčů a hráček převážně z domácího regionu. Ale dorazili i hráči z Litvínova či z Prahy. O perfektní zázemí turnaje se postarali pořadatelé z místního golfového klubu Symbioza. Na každého účastníka čekal po desáté jamce vynikající guláš. Pro nejlepší hráče poháry, diplomy a ceny.


Hrálo se stejným systémem, jakým se hrají turnaje vyšších kategorií. Tedy, základní část na deset jamek a po pauze tři finálové. Zvítězil lídr Extraligy Filip Šrámek z EGC Litvínov, stíhaný výborně hrajícím Milanem Cvejnem. Se ztrátou pěti úderů na Milana se na třetí místo doslova vyšplhal Jiří Šourek (před finále na páté pozici). Ze tří zúčastněných žen byla nejlepší Ivana Šourková. Nejlepším juniorem se stal jeden z lamačů holí, Lukáš Holan.  

Nestává se na turnajích často, že by někdo při hře přelomil hůl. Zde se odporoučely rovnou dvě. Pravdou je, že si o to třináctá, poslední jamka svou náročností říkala.

Pro hráče z daleka byl připraven útulný penzion Orlicko (žlutá budova na obzoru). Na druhém snímku Pepa Jehlička na drsné třinácté jamce.

Počasí nakonec bylo přívětivější než se očekávalo. Jedna několika minutová sprška v samotném závěru.

Místní hospůdka (hlavní stan) s bezvadnou obsluhou a servisem. Bledule jarní.


Další EG Open v Nebeské Rybné je plánován na  říjen. Kdyby však hráči měli chuť se sejít dříve a změřit síly (a třeba jen ve dvou), mohou si zaregistrovat turnaj kat. C - EG MiniMatch. Podrobnosti v Soutěžním řádu nebo info přes e-mail: info@caeg.cz.



Filip Šrámek