čtvrtek 5. května 2011

Klínovec cup: on-line reportáž

7. květen 2011 - sobota
Krásné slunečné ráno všem přeje xJ HasA. Nad Jáchymovem na kopci Klínovec se již sjíždí výkvět eXtrémního golfu. Zdá se, že nic nebrání tomu, aby na jáchymovské sjezdovce dnes proběhla plnotučná bitva. Protože by mělo být vše dostatečně vyvážené - je dobré si pro začátek připomenout, že ne vždy a ne všem se v této zajímavé lokalitě žilo tak fajn a slunečně:
Teď již k samotnému turnaji. Na tomto odkazu T A B U L K A najdete průběžné výsledky. A pod následující čarou zprávy od reportérů.
-----------------------------------------------------------------------
9:10
První informace přistála dříve než jsem čekal a není příjemná. Posádka stříbrného BMW (Kojzar, Hodek, Hamouzová) měla defekt na silnici před Chomutovem a zatím marně shání náhradní dopravu.
9:45
BMW ještě stojí. První zpráva z Klínovce od reportéra Filipa: pohoda, probíhají prezence i prezentace, teplota ve stínu 10 stupňů, pocitově 17 :-), mírný vánek.
10:00
BMW bude stát i nadále, posádka přesedla do záchranného člunu pilotovaného Štěpánem Marečkem.
11:00
Rozlosováno. V tabulce již jsou účastníci podle flightů.
12:15
Už dorazila 1. fotka:
a v tabulce jsou první výsledky :-)
12:45
Ve 2. flightu (dále F2) si po 4 jamkách prodělává favorit soutěže Radek Pošta malou osobní krizi. Na 6. jamce ohodnotil svého sněhuláčka slovy: " ... a do prdele, že jsem raději nezůstal doma." Navzdory těmto informacím slyším ve sluchátkách stále smích a ... no prostě pohodu.
13:00
Je tu další fotka (jak vidno spojení funguje dobře) a další výsledky. R-Kíťa pro změnu popisuje náladu jako kolísavou houpačku, na jedné straně lehká, až střední hysterie a na druhé zenová radost. No, výsledky jistě napoví více - sledujte tabulku!!! Hlavní problém už je pojmenován. Borůvky mají všichni rádi, ale borůvčí méně :-)
13:30
R-Filip nás nešetří a posílá do press-roomu jednu fotku za druhou, chtělo to více detailů, posuďte:13:50
Váš xJ zjistil, že má hlad a žízeň. Přesouvám se do kuchyně a do 14:20 se odpojuji od netu :-)
14:25
A je tu první opravdu důležitá zpráva. Petr Čeřeň z Jičína dal na 9. jamce HOLE-IN-ONE - gratuluji!!! Předpokládám, že za pár minut již budeme znát finálovou šestnáctku. Velmi dobře si vede např. Luboš Poucha a Tomáš Kojzar. Ani Filip Šrámek ještě nehodil hůl do borůvčí, je totiž skálopevně přesvědčen, že Luboš Poucha a Josef Lipovský junior ho nemohou ohrozit, protože nevydrží silný psychický tlak. No uvidíme, začíná přituhovat ... :-)
15:40
F3 už bude každou chvilku v cíli základní časti. I zde si jeden z favoritů, Luboš Pitín, připsal sněhuláčka. Náročnost terénu se podepisuje na výkonech!
17:10
Po této části je jasné, že ženskou část turnaje vyhrála Blažena Hamouzová před Jitkou Jenke a Mílou Petrovou - gratuluji!!!
Finálová část bude pokračovat bez Pitína, Lipovského a Marečka. Dá se říct, že první tři místa základní části jsou docela překvapením. Největší šance má před finálovým rozstřelem René Dubský, který do něj vstupuje s tříbodovým náskokem. Mezi 2.-16. místem to však tak jasné není. Spíše než umění, teď budou rozhodovat silné nervy a síla. Turnaj v tomto okamžiku již trvá 6,5 hodiny.
18:00
Po první finálové jamce je R. Dubský stále na prvním místě, ale protože dal 6 na druhém místě už je T. Kojzar s odstupem 1 úderu. Na 3. místě překvapivě F. Šrámek. Vypadá to, že v případě Petra Čeřena jsem svědky malé sportovní tragédie. Z krásného 2. místa se propadá na místo 7.
18:15
A vypadá to na další tragedii. R. Dubský dává 7 a propadá se na 3. místo. T. Kojzar se ujímá vedení v závěsu s F. Šrámkem.
18:30
DOBOJOVÁNO JEST.
Vítěz: Tomáš Kojzar, 2. Filip Šrámek, 3. Roman Hodek - gratuluji!!!

Stylové rozloučení, Roman Hodek: