neděle 14. srpna 2011


79. EG Minimatch Štvanice
7. srpna 2011


V sobotu se na Štvanickém ostrově sešli k All-Prague golfovému clashi hned 3 esa pražské scény – Ondra Novotný, při MM známý pod přezdívkou „Diktátor“, Michal Grešl , největší hvězda XGolfu v Praze a Vláďa Tkáč, mistr republiky v XGolfu, absentující na větších turnajích, ale o to těžší soupeř  v pražských parcích. Tito doplněni o dva „černé koně“ Zdeňka Červeného a Michala Jonáka se pustili do souboje za nelehkých podmínek, připomínajících místy jihovýchodní Asii – vlhkost přes 115%, nestřižený pažit, lehké srážky před zápasem atd.
Hned od úvodních jamek ukazoval všem záda (výsledkově) Michal Grešl, hrající v obrovské pohodě a snad o třídu převyšující ostatní borce v těchto „drsných podmínkách“. Atmosféra MM byla opravdu dusná a nabitá (EGC Praha  vs. zbytek Světa), uznávaný borec Vláďa Tkáč i Zdeny Č. se drželi dua EGC a ještě v polovině měli před Ondrou N. náskok jednoho resp. 2 úderů. Za nimi se ve stínu držel Michal Jonák.


Jak se ale opět na MM ukázalo, borci z EGC Praha neváhají použít jakékoliv zbraně k rozbití koncentrace soupeřů, což dokazuje jak fotka Ondry N., tak fakt, že Michal G.  pobíhal s jamkou po Štvanickém ostrově ještě před tím, než všichni borci stihli dohrát J



V průběhu minimatche Michal Grešl potvrzoval roli jasné hvězdy a nenechal ostatní na vážkách o vítězi tohoto klání. Na druhé místo se prostřílel Ondra Novotný a o 3 místo si to rozdal „solitér“ Vláďa Tkáč a Zdeny Červený, kteří po 8 jamkách měli oba 35 úderů. Tento závěrečný souboj pro sebe uzmul Vláďa Tkáč po takticky odehrané jamce. Na posledním místě zůstal Michal Jonák.

Michal Jonák