čtvrtek 11. srpna 2011

Extreme Golf Open Junior
+ 77. EG MiniMatch
Staré Splavy 1.-4.8. 2011


Součástí tradičního tenisového soustředění ve Starých Splavech je již třetím rokem turnaj v extrémním golfu - EG Open Junior (turnaj kat. C započítávaný do Extraligy Extrémního Golfu). Během tří hracích dnů odehrála desítka juniorů a dva trenéři osm jamek. Klání předcházel trénink na pláži Máchova jezera. Hrálo se speciálnímu odlehčenými Almostgolf míčky na Urban golf (podobné letové vlastnosti jako klasický golfový míček, nic nerozbijí, nikoho nezraní).

  
Na snímku jasná vítězka Katka Vaňková

Hrálo se v řídkém borovicovém lese a v městském parku. Od první jamky bylo jasné, že letos to trenéři s juniory nebudou mít tak lehké jako loni. Většina hráčů se turnaje zúčastila i v minulém roce. Řada z nich je navíc aktivními golfisty. Po prvním dni se trenéři drželi na děleném pátém místě a hrozil debakl.

Petr Smejkal a Michal Vaněk

Vítězkou juniorského EG Openu se stala stylem "start cíl" Katka Vaňková. Hned po prvním hracím dni se dostala do vedení a svou pozici nikomu nepřepustila. Na paty jí funěli Pavel Mašek a Tomáš Ryp. Ti měli na konci shodný počet bodů a tak musel rozhodnout rozstřel. Druhé místo si vybojoval Pavel.

Dominik Pracna při hře v parku. Na druhém snímku Pavel Mašek (v červeném tričku)


Trenéři se nakonec trochu vzpamatovali a Filip Šrámek by skončil druhý a Lukáš John na děleném čtvrtém místě (trenéři měli vlastní soutěž EG MM).
Byl to bezvadný turnájek s řadou famózních úderů i pěkných psychických zhroucení. Ale to ke sportu, včetně extrémního golfu, přece patří.
Poznámka: všichni zúčastnění mohou kdykoliv a kdekoliv pořádat vlastní turnaj kat. C - EG MiniMatch. Info Filip.







Filip Šrámek
www.caeg.cz