čtvrtek 27. října 2011

10. Extreme Golf Open - Nebeská Rybná
22. říjen 2011


25 hráčů a hraček se v krásném podzimním dni sešlo v krásné podzimní Nebeské Rybné, aby si to rozdali v extrémním golfu. Ve zvlněné krajině Orlických hor čekala na golfisty i začátečníky desetijamková trať, doplněná, po pauze, jednou finálovou jamkou.
Zvítězil Zdeněk Cvik famózním výkonem (finale za dva). O zázrak se ve finále marně pokoušel druhý Filip Šrámek. O třetím místu rozhodl 9 rozstřel !!! Milan Cvejn, téměř za tmy, přehrál Jirku Šourka. Soutěž žen ovládla Lucie Hejduková o úder před Ivanou Šourkovou.
Pořadatelé nachystali pro hráče i příchozí zabijačkovou hostinu, která se fakt povedla.


Tři jamky byli postaveny na golfovém hřišti, které je samo o sobě pro extrémní golf značně extrémní. Dokonce se hrála jamka postavená na zimním greenu s golfovou jamkou uprostřed xgolfové. Byla to premiéra v české XG historii. Další premiera byla hra ze hřbitova (viz. foto níže)


 Další jamky hráči zdolávali na okolních loukách a pastvinách. Délka jamek kolísala od 70 do 200 metrů.


Finále se účastnilo 16 nejlepších ze základní části. Hrála se (ne)oblíbená 10 jamka v obci, od kostela přes stromy k penzionu Orlicko. Po skončení předali pořadatelé vítězům poháry a ceny.

 Na fotkách čtvrtý J. Šourek a vítěz Z. Cvik


 


Závěrečná párty byla plná zpěvů, diskuzí a k závěru došlo i na indoor golf. Parádní závěr. Za ČAEG se těším na další XG setkání na jaře v NB. Všichni jste zváni na připravované akce následující sezony, která začíná půlnocí po Turnaji Mistrů (30. října).

Filip Šrámek
www.caeg.cz