úterý 29. května 2012

03. EG Match

 4rest Match - Staré Splavy
 
Zapomenuty či polo-zapomenuty zůstaly předešlé turnaje A a B na Aquadromu v Mostě i Klínovecký turnaj v Meziboří.  Jejich slávu smázl EG Match,  konaný poprvé u Máchova jezera J.


Pořadatelé z LAMA Clubu spolu s ČAEG připravili opravdu OSTRÝ allround turnaj v lese, aby každý extrémní borec golfu mohl otestovat své limity na šiškách, skalách a mezi stromy. Není nutné dodávat, že k tak exkluzivnímu prostředí pořadatelé nezapomněli objednat skvělé počasí a dobré zázemí, aby každý mohl patřičně relaxovat v době, kdy zrovna jeho míček neseká větve či celé stromy.
Všichni extrémní golfisté se - věrni svému koníčku – s náročnými „browny“ popasovali opravdu skvěle a v prostředí, které na první pohled neskýtalo příliš golfové útěchy, dokázali se svými sedmičkami vykouzlit téměř zázračné údery.
Nejlépe se probil skrz sosnový háj v základním kole Jirka Špička (který ovšem stromům při golfu vůbec neholduje) a také spolustavitel trati Filip Šrámek. Výborně zahráli v základní části ženy, které se umístili těsně za finálovými příčkami. Vypadá to, že lesní match ženám opravdu seděl. 
Překvapení přišlo ve finále, o kterém paradoxně není mnoho co říci. Filip Šrámek předvedl téměř one man show, a tak můžeme blahopřát borci, který má zaručeně srdíčko na tom správném místě a tím pádem i pořádnou porci příslovečného štěstíčka. Dobře zahrál finále i Roman Hodek, Jirka Harant a Jedlička brothers z Jičína. Naopak ve finále propadl Vláďa Tkáč, který mohl útočit na vítězství a tím vyfouknout zasloužilým borcům pohár.

Michal Jonák
Lama Club