neděle 17. února 2013

057

 Hora sv. Kateřiny - Vagón
16. 02. 2013
Extrémní golf je zvaný extrémním, protože se odehrává v extrémním prostředí, na extrémních terénech a občas také za extrémního počasí. Rovníkové vedro v létě, lijáky na podzim, mrazy a sníh v zimě. Ne každý hráč si troufne všem náladám klimatu čelit - zvlášť té poslední ne. Existuje však skupina skalních EXgolfistů, kteří příjímají jakoukoliv výzvu. Ostatně, proč ne? Pokud si chtějí vězni uhelné pánve vychutnat kouzlo pravé zimy, musí si pro něj vyjet do hor. Tam se ještě dá najít prostor pro výron dětinské radosti. Vybublat ji nechalo v sobotu pět statečných na zavátých pastvinách v Hoře sv. Kateřiny. 
O jedinečnost tréninku se postaralo velebné ticho krajiny, bílé závěje, "týčka" ze sněhu, tunýlky vyvrtané míčky i nestandardní jamky.
Nestandardní jamka. Makarov povolen!

Jedinečným byl také duel mezi Hasou a Fílou, táhnoucí se jak našponovaný špagát celým dvanáctijamkovým MM. Po dohodě skončil tento souboj při třetím rozstřelu "rychlou smrtí" toho, jehož míček byl po prvním odpalu dále od jamky. Černého Petra dostal Hasa, zvítězil Filip Šrámek.