pátek 10. dubna 2015

12 xG OPEN

PLEJ - Kloucká Hořice
 (2015-04-04)
Po další realizaci OPEN MATCHe zvaného Prasečí Liga Eberharda Jaroše, tentokrát v Kloucké Hořici u Písku, dozrál čas k malé rekapitulaci. Písecká PLEJ označena půlkulatou patnáctkou (neb některé výsledkovky byly nenávratně pohlceny vírem dějin) dává jasně najevo, že "prasečí liga" nestojí na vratkých nožkách. Ba naopak! Stala se neodpáratelnou součástí velkých turnajů ČAEG.
Jak naznačuje ilustrační foto, zakladatel této prestižní aktivity přijal podvakráte korunu vítězů. První boj PLEJ proběhl 2. - 3. 11. 2013 v Meziboří. Tehdy ještě nešlo o ligu odpadlíků po základním kole, ale o souboj největších vytrvalců. Mohutné charisma E. J. inspirovalo orlickohorský klan k návrhu, pojmenovat zápasy tohoto druhu "Prasečí ligou Eberharda Jaroše".
V zákulisí extrémního golfu probíhají vášnivé diskuze o neshodě mezi vizitkou na poháru a výsledkovou listinou ze zmíněného klání. Celá věc má ale jednoduché vysvětlení. Čerstvě jmenovaný garant nové soutěže, Ebi Jaroš, měl tehdy v Meziboří morální povinnost nezvítězit. Funkce čestného hosta ho předurčila k tomu, aby s ostatními hráči nesoupeřil, ale pouze je motivoval. K popření svých nesporných hráčských kvalit a přirozené touhy po úspěchu musel vynaložit všechny síly. Podařilo se! President PLEJ skončil na poslední pozici a za to si zasloužil ocenění nejvyšší. Proto první řádku na poháru vyplnilo jeho jméno.
V současnosti dospěla PLEJ do fáze, kdy se jedná o plnotučné "B" finále. V Kloucké Hořici se náročnost jejích jamek příliš nelišila od náročnosti těch finálových. Zakladatel ligy tentokrát vyhrál doopravdy a výsledková listina je jasným argumentem proti veškerým spekulacím.
 (Autorka děkuje L. Pouchovi za povolení připojení jeho fotografií k této reportáži)
Obětí béčkového finále se stala Danka Solíková. Už podruhé toho dne byla vyslána do nervydrásajícího rozstřelu o medailové místo. Tentokrát ovšem bezdůvodně. Organizátoři PLEJ se omlouvají, za přehmat však může jakýsi vykutálený počtářský šotek: