středa 8. dubna 2015

2. EG Cup                              2015-04-04


      Písek - Kloucká Hořice



 Dne 4.4. 2015 na Bílou sobotu, čili před Velikonocemi se v Klukách u Písku na Kloucké Hořici (tj. zřejmě jméno kopce nad obcí Kluky) v areálu motokrosové tratě odehrál 2. EG CUP.
 I přes nepříznivé předpovědi počasí si sem cestu našlo na 42 extraligových hráčů. To je prozatím rekord v účasti na turnajích tohoto typu.
 Jakoby nad námi kdosi držel ochrannou ruku, podnebí nakonec bylo po celý den navýsost přívětivé, a nikdo tak nemusel využít zázemí v podobě přístřešků, kterými tato motokrosová trať disponuje.
 6 flightů zahrálo 12 jamek, po vzoru 14ti zastavení křížové cesty, kterým jsme se chtěli symbolicky co nejvíce přiblížit. Naštěstí zde nikdo neměl na hlavě trnovou korunu, a nenesl těžký kříž, přes to se snaha o dobytí některých jamek často stávala pro mnohé hráče pomyslnou cestou na horu Kalvárii.

 Jako vždy do finále postoupilo 16 hráčů kde výsledky dále zamíchaly pořadím. Mezi muži a celkově se na 1. místě umístil Filip Šrámek z EGC WC Litvínov, 2. místo obsadil po rozstřelu Horský Roman - GC Symbioza a 3. byl Konečný Martin z KEG Dobruška.

 V karegorii "ženy" se jako 1. umístila Zemanová Lenka z KEG Dobruška, na 2. místě rovněž po rozstřelu Hamouzová Blažena - Most Amazing team a na 3. místě Solíková Danka hrající za EG Písek. 


 Za seniory bodoval Karel Podskalský z EG Písek a juniory ovládla Poštová Michaela z Litvínova, reprezentující Iron 7 EGC. 



 Cenu za nejpřesnější úder měřeném na jamce č. 2 obdržel Pekárek Milan z TREGO z Třebíče a ocenění za nejmenší počet úderů na tentokrát vylosované jamce č.10 dostal opět Horský Roman z GC Symbioza. V turnaji padl také padl laicky řečeno 1 "Houlin one", o který se postaral Vratislav Jedlička z Exgolf Jičín. V "Prasečí lize Eberharda Jaroše" si odnesl putovní pohár sám její zakladatel Eberhard Jaroš. V soutěži klubů zvítězil Exgolf Jičín, před KEG Dobruška a AKCÍ Praha. Všem jmenovaným ještě jednou srdečně gratulujeme!

 Co říci na závěr? Klub EG písek hodnotí tento turnaj jako "velmi vydařený" . Pokud se vám zde líbilo tak jako nám, zveme vás na 8. EG MATCH který se bude konat dne 26.9. tohoto roku. 


  Text a foto Milan Biskup
 .