pátek 9. srpna 2019

5. CG CUP a 5. CG Match 2019

Štikovská rokle 2019

Jedno z nejnáročnějších míst na crossgolf už po 8. přivítalo účastníky v boji o Královské koruny Štikovské Rokle a jen Koruna královny ŠR nebyla přivezena svou majitelkou :-(, tak snad až příště...
Letošní klimatické podmínky jasně dávaly na vědomí, že to opět v rokli nebude mít nikdo jednoduché a tvrdá zem v kombinaci velkým sklonem terénu udělá své. Umístění jamek se příliš nezměnilo, a tak zkušení matadoři překvapeni nebyli a nováčkové přijali svou výzvu v pohodě.
 CUP - 12 jamek v základní části - všichni si dosytosti užili jamek strmě do kopce a naopak. Odhady ran přes most, či do údolí taky zvyšovaly tep, obzvláště při pohledech na vysoká svodidla a ploty všude kolem. Měřenou téměř 100 metrovou jamku vyhrál s pár centimetry od praporkové tyče (samozřejmě hole-in-one) vítěz zákl. části Honza Václavek. Každý si chce zahrát finálovku z pódia do údolí, která se hraje jen v sobotu, a tak boj o finále byl strhující.
 Navíc se na 1. finálovce uskutečnila crossgolfová premiéra, když se bojovalo o nejdelší odpal - Long driver. Na jamce okolo 190 m přes celé údolí většině pomohla asfaltová startovací plocha pro buginy, ale pouze Petr Čeřen přestřelil vysoké bannery. Nakonec o celkovém vítězi rozhodlo až velice náročné finále a králem Štikovské rokle se stal Honza Stehlík. Ženy ovládla Lenka Zemanová, juniory Tomasz Horský a seniory Petr Čeřen. Putovní pohár pro vítězný tým putuje do Dobrušky.


V nedělní ráno bylo trošku vlhké.., ale čekalo jen 10 jamek.
Obtížnost klesla, vždyť šlo o "Béčko", ale že se skóre tak vyrovná, to nikdo nečekal. Hned 3 hráči na čele po zákl. části a další v těsném závěsu. Znovu náročné finále rozhodlo o celkovém pořadí a kupodivu ani nedošlo k rozstřelu.
5 Jičíňáků v desítce a navíc obě Jedličky na 1. a 2. místě - jasné vítězsví Jičína a 3. místo vybojoval sobotní vítěz Honza Stehlík z Akce WC. V ženách se zrodilo překvapení, když Hanka Cvejnová se jako jediná z žen dostala do finále a na stupně vítězů ji doprovodily Lenka Zemanová a Míla Petrová. Senioři: 1. Vratislav Jedlička, 2. Milan Solík z Třebíče a 3. Petr Čeřen z Jičína.
Sice neoceněný, ale největším překvapením turnaje byl určitě premiérový výkon v crossgolfu, a to o celém víkendu, zkušeného golfisty Radka Langra. 


Něco v tisku:

Více fotek na: https://exgolf.rajce.idnes.cz/