středa 8. října 2008







Mistrovství ČR na Rané







Mistrovství ČR na Rané

Přes hrozby deště a chladu se nakonec šestý, závěrečný turnaj NEG Tour 2008 konal v příjemném a chvílemi i slunečném počasí. V náročném terénu na svazích kopce Raná hrálo o titul mistra ČR celkem 24 hráčů a hráček.

Mistrovské tituly v kategoriích muži a ženy si odnesli Pavel Soukup a Kateřina Vlčková z klubu Lánská obora. Ke skvěle hrajícímu Pavlovi se podařilo na bod přiblížit pouze Filipu Šrámkovi (EGC WC), ale ten se musel spokojit s druhým místem, což mu však stačilo na vítězství v celém NEG Tour. Díky famózní dvojce na poslední jamce se na třetí místo protáhl Jaroslav Barok (Iron 7 Club) a polepšil si i v Tour, kde se posunul na čtvrté místo. Soutěž družstev v Tour ovládl EGC Winner Clan . Jak po vyhlášení celkem trefně poznamenal Luboš Poucha z Iron 7 Clubu (2. místo): „Nevím, zda někdy do těchto výkonostních výšin alespoň nahlédneme...“. Možná, že kdyby nakonec čtvrtý Našrot Club vstoupil do soutěže dřív, než na třetím turnaji, bojoval by i o nejvyšší vavřín. Ale příští sezóna ukáže do jaké míry byly výsledky jen snůška náhodných tref či předzvěst nedostižna. Z třetího místa se radoval Lama Club. Ambiciózní, ale zatím vnitřně málo vyspělý tým, s řadou talentovaných hráčů. Jedním z nich je Petr Roj, který uhrál na Rané svůj životní výsledek – dělené čtvrté místo. Páté místo připadlo Lánská obora Clubu v čele s tahounem Soukupem. Šestý skončil Duby Club, jehož čas nepochybně teprve přijde.





Mistrovství ČR na Rané

















Mistrovství ČR na Rané

V areálu Emeran na Klínech se chystá na sobotu 28.10 prémiový turnaj – Turnaj Mistrů. Večer po akci proběhne v restaraci večírek („Dopalná“). Ve hře je i živá kapela. Možnost ubytování na místě.Turnaj je otevřen všem a bude se vyznačovat několika specifiky oproti běžným turnajům Tour. Hlavním bude systém hry finálové osmičky. O postup mezi superfinálovou čtyřku si to rozdají první s osmým, druhý se sedmým, třetí s šestým a čtvrtý s pátým. Super čtyřka se utká o zlato. Podrobnosti o poslední letošní akci obdrží všichni účastníci Tour mailem do 14 dnů.

Fotky z Raná Cupu zde:



F Rozsteinsky