čtvrtek 18. června 2009


34. EG Minimatch na hradě Zvíkov a ve Smetanově Lhotě
První "hole in one" Štěpána Marečka


O víkendu 13. a 14. června se odehrál 34. MM.Tento minimatch měl všechno ,co souboj v extrémním golfu má mít. Krásné počasí,úžasná kulisa hradu Zvíkov, letos druhý Hole-in-one v podání Štěpána Marečka a neuvěřitelnou poslední jamku,která rozhodla o vítězi.
Prvních pět jamek jsme odehráli na nádvoří hradu Zvíkov ,za dozoru mnoha návštěvníků.
Někteří jen kroutili hlavou,co jsme to za exoty,jiní se zájmem sledovali naše odpaly a ptali se co je to za druh golfu. Naštěstí nedošlo k žádnému ohrožení či zranění těchto návštěvníků a ani nedošlo k žádné ztrátě míčků v blízké přehradě Orlík. Některé odpaly podél hradeb si o to koledovaly.Zde se opět prokázala kvalita našeho klubu !!!
Po výsledkově vyrovnaném prvním dnu pokračoval match v neděli v areálu LDT Buzuluku Komárov ve Smetanově Lhotě ,rodišti Jana Kollera. Zde na deváté jamce se přepisovaly dějiny. Letos nevýrazný Štěpán Mareček zahrál svůj první hole in one!!! a stal se letos druhým extrémistou ,kterému se tento úder povedl. Gratulujeme!!!
Zápas gradoval na poslední jamce ,kdy Hodek vedl před Marečkem a Bechym o dva údery.
Poslední jamka vedla přes místní bazén a záludnost podtrhovala blízká vzdálenost řeky.Štěpán se mistrně přenesl přes bazén a posadil míček tři metry od jamky.Nervozita Bechyho a Hodka vzrostla. Bechy svůj úder nezvládl a poslal míček do řeky a opakovaným úderem na okraj řeky,z kterého se nemohl vyhrabat a připsal si neoblíbenou 8 !! Hodek dlouho rozmýšlel jak poslední jamku zahrát a jako na Klínech první úder nezvládl a skončil až za řekou na břehu,který byl v prudkém svahu. Mareček se cítil již vítězem. Stalo se ale to co neočekával. Neuvěřitelným úderem se Hodek dostal přes řeku těsně k jamce a trojkou zachránil zasloužené vítězství !!! Mareček tento konec dlouho rozdýchával. Minimatch to byl však úžasný.






Dne 18.6.2009 Hodek Roman