čtvrtek 16. července 2009


52. EG Minimatch - Euro Tour

2009/07/3-15



Kaňon řeky l'Ardeche (Provence)

Hráči-cestovatelé zahájili netradiční minimatch 6.7.2009 v ranních hodinách v divukrásném prostředí kaňonu řeky l'Ardeche nedaleko malebného jihofrancouzského městečka Vallon.
V neobvykle obtížném terénu (kámen/voda) se po divokých odrazech míčků a opakovaném potápění na dno průzračně čisté říčky se hned první jamka ukázala jako nejtvrdší oříšek celého minimatche.





Cogolin (Azurové pobřeží)
V obecním parčíku vysoko na útesu o nějž se tříští vlny Středozemního moře si hráči vyzkoušeli nejen svou techniku, ale i psychickou odolnost. Úspěšně - nikomu z hráčů se nepodařilo utopit svůj míč v hlubinách úderem přes blízkou hranu kolmého útesu. To vše i navzdory extrémně hlučné kulise řvoucích cikád, jejichž hejna obývají místní piniové slunečníky.




St. Tropez
Další série odpalů se odehrála na čerstvě upravené ploše veřejné pláže města St.Tropez. Vzhledem k časné ranní hodině měli hráči dostatek prostoru pro technicky vybroušené údery v neobvykle rovném písčitém terénu.




Klíny (Krušné hory)
Hráči se stejně nakonec těšili především na vyhlášenou evropskou xg destinaci. Zde se nakonec rozhodovalo o konečném pořadí. Třetí skončila s 41 body po osmi jamkách Jitka Jenke. Zamrzela jedna osmička a potěšila jedna dvojčička. Při shodě bodů (31), rozhodlo o vítězství Filipa Šrámka nad Jaroslav Barokem více dvojek.




Fotodokumentace

J. Barok