pondělí 14. září 2009


76. EG City Minimatch
- Litvínovské parky
-

Pět hráčů se sešlo v Litvínově u Krušnohoru, aby otestovalo městskou formu extrémního golfu a to v místech, kde se v půlce října odehraje čtvrtý turnaj kategorie EG Match (pro zájemce pozor - kapacita turnaje je jen 16 hráčů!)



První destinací byla malebná plocha parku u Pilařského rybníka. Ze zamýšlené první jamky přes rybník sešlo, neboť vodní hladina chyběla a hustě zarostlé dno nikoho z hráčů extra nepřitahovalo. A tak osud chtěl a zvolil místo v místě, kde za pár okamžiků skončil míček po prvním odpalu šťastného Filipa Šrámka. Když se po několika minutách uklidnil, poznamenal že den před tím na Křižatkách zkoušel speciální cvičení právě na "hole in one" a v důsledku toho tam skončil jak skončil.



Nebyl to však ledajaký "hole in one". Na prvním snímku je vidno míček 10 cm od jamky. A na druhém se vzácný člověk Luboš Poucha napřahuje a... ano, trefuje Šrámkův míček a skóruje! Sám pak musí dohrávat a končí pětkou (přesto děkuji moc Lubošku).




Na každém ze čtyř hřišť se hrály vždy dvě jamky. Druhý navštívený park byl Zámecký.


V půli utkáni se hráči osvěžili v restaurantu na Náměstí míru a pak putovali do parku za kostelem



Zde se k soutěžní skupině připojili další dva hráči Radek a Pavla Lukavští.



Jamky byly stavěny kratší - od 30 do 60 metrů. Sochy, lampy a auta byli pro to dobrým důvodem.



Poslední dvě jamky se hrály v parku na starém hřbitově.



Na posledním snímku novinářka Monika zkouší extrémní golf. Ve čtvrtek vyjde v regionálním týdeníku Sedmička článek o XG a Mistrovství ČR na Lísce.


Filip Šrámek