neděle 6. září 2009

Mistrovství České republiky 2009
- Líska Cup -


V sobotu 5. září vévodil Českému středohoří extrémní golf. V bukolické krajině nedaleko obce Libčeves se odehrál v řadě již pátý turnaj NEG TOUR- Líska
Cup, který byl zároveň i Mistrovstvím ČR.

Vysvětlování základních pravidel. Občas tu a tam malý poryv větru.

Zpočátku počasí hrozilo slotou, ale nebesa se nakonec umoudřila a o desáté hodině ranní 24 hráčů v nejlepší náladě rozjelo bitvu o mistrovské tituly.



Kouzelné plochy pro extrémní golf

Základní část turnaje se odehrála na desetijamkovém hřišti mezi vrchy Líska a Hradišťko. Terén byl členitý, plný záludných překážek a kladl na hráče vysoké nároky, tudíž ne každý odešel s pořízenou. Do druhé a závěrečné fáze turnaje postoupila finálová dvanáctka hráčů, aby v těžkém, ale panoramaticky úchvatném terénu sehrála souboj nervů a umu. Vzhledem k tomu, že na turnaji chyběla jednička Extraligy Pavel Šváb , byl titul Mistra republiky pro leckterého na dosah ruky.



Kombinace nekonečných panoramat a mistrovského umu, to je Líska a Hodek

Po zcela vyrovnaném souboji si bronz odnesl Ladislav Zelí z Litvínova. Pouze o bod za ním se na druhé pozici umístil Tomáš Kojzar z Mostu. Vítězem turnaje a Mistrem ČR v extrémním golfu se stal mostecký Roman Hodek.



Tomáš Kojzar tentokrát nedosáhl na zlatý vavřín a skončil druhý

V soutěži žen pořadím pěkně zamíchaly dvě nové tváře z Mostu Kateřina Bártlová a Iveta Urbanová, které ač jsme je na turnaji v extrémním golfu přivítali úplně poprvé, nadchly svými vynikajícími výkony. I tak si titul Mistryně ČR opět odvezla Kateřina Vlčková z Lán.



Mistr a mistryně ČR

Takto tedy extrémní golfisté po prázdninové pauze rozjeli podzimní část své již třetí sezony. V té na ně letos čekají ještě tři turnaje různých kategorií. Příštím kláním je Litvínov Cup, který se bude hrát 3. října na Dlouhé Louce u Litvínova.




Tohle jsou nejlepší extrémní golfisté. Všech pět.

Extrémní golf, golf který se přesunul z mondéních pažitů uzavřených hřišť do volné přírody, si nachází stále více příznivců v řadách široké veřejnosti. Je vyhledáván pro svou nespoutanou formu a nesporný relaxační faktor. Kdejaký milovník přírody a krásných výhledů, tak může aktivně trávit svůj volný čas v přatelské a sportovní atmosféře.



Kíťa Jenke