úterý 3. listopadu 2009

Turnaj Mistrů - Klíny 2009

Turnaj Mistrů splnil veškerá očekávání i obavy. Jako správný závěrečný podnik měl turnaj své grády. Při oslavách nechyběla trocha toho skandálu, který ke správnému xgolfovému večírku dávno patří.



Co se samotného turnaje týče - 27 hráčů se utkalo v nemilosrdné základní části o 16 finálových míst. Tam však legrace teprve začínala. Hráči se utkávali v ostrých duelech na dvě jamky, kdy vítěz postupoval do dalšího vyřazovacího kola. A tak se například Blája Hamouzová, která postoupila do finále až po rozstřelu, utkala s favoritem turnaje a vedoucím Extraligy Tomášem Kojzarem. Nakonec ona ani další soupeři neměli na letošního fantoma. Tomáš zvítězil nejen v NEG Tour a Extralize, ale i v tomto prestižním turnaji.



Vítězkou se stala právě Blaja Hamouzová před konečnou vítězkou Extraligy Kamilou Balázsovou.



Na fotkách je patrná dobrá nálada účastníků, kterým jen málo vadil chlad, jež provázel hráče celý mlhavý soutěžní den.



Tanečky, šáňa, vířivky, Roj... - nejen to vše charakterizuje večírek, který ovšem jako každý rok stál za to.



Ve finále si Tomáš Kojzar poradil s Jaroslavem Barokem. O třetí místo se překvapivě utkali Jan Bechyňský s Reném Dubským. Druhý jmenovaný se nakonec příliš netěšil ze svého premiérového umístění na bedně, neboť soupeř byl nucen před nastalým prodloužením odjet do zaměstnání.


Sezona 2009/2010 právě začíná a první větší akce se chystá hned v sobotu 7. listopadu. Na velmi atraktivním místě v parku mosteckého aquadromu se odehraje historicky druhý městský turnaj v extrémním golfu - O Pohár Zimní královny. Jedním z atraktivních specifik této akce bude hra několika jamek speciálními měkkými míčky. Přes bazény i v přilehlých interiérech aquadromu. U zrodu akce stojí Luboš Pitín. Předsednictvo ČAEG schválilo tento turnaj jako kategorii C (Open Match) podle nového soutěžního řádu. Konečná podoba řádu a pravidel bude samozřejmě schválena novým předsednictvem po prosincové valné hromadě.

Fotky
Video (třetí jamka)

Filip Šrámek