pátek 12. února 2010


27. MiniMatch v Extrémním golfu

Most - Matylda - 7/02/2010


Ledová pláň na jezeře Matylda se stala oblíbenou destinací extrémních golfistů. Ani fakt, že je hluboká zima a sněhu jako dlouho ne, vyráží do bílého prostředí plného mrazu. Využívají exkluzivního ledového terénu, plného dlouhých odskoků či čipů na skelném podkladu. Vkládají jamky na mola, mezi rákosy, na hroudy shrabaného sněhu, na lední hřiště malých hokejistů...



Velmi kvalitně obsazený MM (hráči obsadili v loňských žebříčcích 1, 2, 3, 4, 8, 12 a 17 místo) vyhrál po velké bitvě Fíla Šrámek. Od první jamky se spolu, s nakonec druhým Pavlem Švábem, dělili o vedení. Nakonec musel rozhodnout rozstřel. Trošku překvapovalo, že kousek za nimi tentokrát klopýtala loňská jednička, často nedostižný Tomáš Kojzar. Bylo znát, že není v tradiční pohodě. Den před tímto MM vyhrál v Mostě u kostela a i to mu možná ubralo síl. Po očku nakukoval do této prestižní skupinky Luboš Poucha. Cítil, že je blízko, ale tentokrát zůstal, jak se říká, pod vrcholem. Přesněji, dva údery za Kojzarem.



Tři body dělilo čtvrté a páté místo. Potenciální adept na přední pozice Extraligy Tomáš Neumann nezahrál nejhůř. Samé čtyřky, ale jedna proklatá sedmička na páté jamce. Bylo z toho nepotěšující 5. místo. René Dubský na šestém místě byl opět se svým výkonem celkem spokojen. Vážil si faktu, že měl opět možnost změřit síly s opravdovou špičkou EEG. Sedmé místo obsadila jediná dáma ve skupině Jitka Jenke. Na to jak dlouhé jamky kolegové stavěli předvedla nadstandardní výkon.

Fotky

Filip Šrámek