středa 10. března 2010

2. EG Open Rýzmburk
Osek u Litvínova - 6.3. 2010


Kulatých třináct hráčů se sešlo v lehké vánici, ve sněhu po kolena, na nedostupném hradě kdesi ve zmrzlých horách. Vše hrálo proti. Absurdnost tohoto podniku však měla překvapivý účinek na náladu účastníků a všichni si hru v extrémně náročném terénu náležitě užívali.



Pořadatel zaznamenal v průběhu hry tato fakta, která celkem věrně charakterizují jak asi vypadala hra tohoto Top extreme golf turnájku:
- 1 zlomená hůl (Kojzar)
- 1 ohnutá hůl (Pošta)
- 1 roztrhnutý palec
- 1 roztrhnutá bunda
- 3 trefy kolegů (1x brýle) jedním hráčem (Jenke)
- 3 pády
- 4 ztracené míčky
- 2 ztracené tužky zapisovatele
- 2 propady z čelních pozic na dno těsně před cílem
- 1 odstoupení pro chlad



Jamka, do které bylo nutno trefit míček na co nejméně úderů, se nacházela ve věži. 140 metrů vzdušnou čárou na druhé straně hradu byl start. Dle očekávání se trasy, po kterých mířili hráči ke svým cílům, začaly rozcházet hned na začátku. Několik hráčů se zasekalo hned na prvních pár metrech a zahrádky v bločku se začaly vesele plnit. Proklínání pořadatelů bylo slyšet na každém rohu. Ale opět a znovu - pro pravé éčko není nehratelného hřiště.


Hrdinou turnaje byl bezesporu třináctiletý Adam Balázs, doutnající naděje EGC Litvínov. V místech asi 20 metrů od jamky měl famózní skóre 5! Zde měl vítěz 7 nebo 8. Pak možná tíha potenciálního vítězství znejistila jinak přesné ruce. Po smrtícím úderu do míst, odkud by se asi už nevyhrabal, hru ukončil a zapsal 50.



První byl Tomáš Kojzar s 11 údery. Standartně nadstandartní výkon.
O druhé místo hráli rozstřel T. Neumann a L. Poucha. Prvně jmenovaný měl méně zmrzlé ruce a tak skončil druhý.
Pohár pro ženy přebrala šťastná Kíťa Jenke, pro níž to bylo premierové vítězství na turnaji.

Fotky


27. března startuje první větší turnaj Extraligy - 1. EG Match. Nahlášenou lokalitu bohužel nemůžeme použít a tak konečné místo bude v brzké době zveřejněno v knize. Termín a region zůstávají.
Extraligový žebříček 2010

Filip Šrámek

Česká Asociace Extrémního Golfu