pondělí 3. května 2010

52. EGMM, Braňany
2010/05/01
Třicet minut klidné procházky po rekultivačních plochách od silnice spojující obec Braňany a Bílina vás zavede na úchvatné místo. Z takzvané Ministerské vyhlídky na Lom Bílina uvidíte, kolik zeminy musí naši soudruzi horníci přemístit, aby se dostali k hnědému uhlí, podíváte se na fascinující práci obrovských strojů, odtěžujících skrývku i samotné uhlí.
1. 5. 2010 zářily z tribuny Ministerské vyhlídky do dálky portréty zakladatelů a vynikajících představitelů ex-golfového hnutí Rick Ryana a rodiny Šrámků. K hlavní tribuně byla také upřena pozornost všech manifestantů, kteří sem směřovali z Mostu. Na okrajích silnice opět vlály prapory, okna domů zdobily papírové holubice míru, kterým kynula mávátka-golfové hole, trčící z oken alegorických vozů mířících do zahrádkářské kolonie v Braňanech.
„Kupředu, zpátky ni krok“ a „Ať žije extrém golf“ – to byla hesla, která zazněla ve chvíli, kdy - krátce před desátou hodinou - dorazila kolona na místo. Letošní prvomájový průvod vedl automobil symbolické rudé barvy, vyrobený soudruhy z Francie. Jemu vstříc se neslo bouřlivé volání: „Ať žije extrém golf! S Extrém golfem na věčné časy! Ať žije mír a pohoda!“ Desítky zahrádkářů tak zdravily EG vlajku, obklopenou rudými praporky. Přes celou šíři cesty na rekultivační plochy se vinul transparent s mottem letošních prvomájových oslav: „Pod vedením ČAEG k budování fílovin buď připraven! Vždy připraven!“

40, 7 : 44, 3
V čele průvodu kráčely pevně semknuty dva kolektivy xgolfové práce, zastupující ZŠ Arbesova (L. Hrdinová, J. Barták, Š. Mareček, B. Hamouzová) a ZŠ Rozmarýnová (L. Pailová, J. Emmer, L. Pitín a H. Hamouz). „PLÁN SPLNÍME NA 41 BODŮ“, to bylo heslo, pod kterým se vydaly dobýt titulu Brigáda Xgolfu. Soudruzi z „rozmarýnovky“ to dokázali! Jejich výsledek 40, 7 se vytčeného cíle téměř dotýkal a přinesl jim zasloužené vítězství.
Součástí prvomájových veselic byly také hrátky jednotlivců. Zúčastnili se jich představitelé strany a vlády i další funkcionáři (Luboš Pitín, Lenka Pailová, Libča Hrdinová, Jára Barták), s nimi svorně v jednom šiku pochodovali naši pracující (Radek Pošta, Štěpán Mareček, Jitka Jahelková, Jeňýk Brenk, Honza Emmer, Hasa Hamouz a Bláža Hamouzová). Celou scénu pozorovaly z bočních cest delegace odborářů: řidiči třítunových speciálů „Vétřies“ i posádky spřátelených dodávek.
Odpal na úvodní jamku následoval bezprostředně po mezinárodní golfové hymně a GOLFnacionále, jejímž zapěním vyzvali dělníci golfu své bratry v údělu k vítěznému pochodu („Poslední bitva vzplála /dejme se na pochod/ GOLFnacionála je zítřka lidský rod!...“). Pod transparentem „Ex-golfisté všech zemí, spojte se!“, uctil průvod minutou ticha šiřitele učení ex-golfu i současné realizátory tohoto sociálního programu v Česku a vyslal zdravici spřáteleným národům ex-golfového bloku i všem revolucionářům, kteří bojují proti zatuchlému konzervatismu uvnitř EG asociace. Novinář deníku „Ex-golfové právo“ na toto téma napsal: „Odkud jste vyšly, naše kvetoucí májové ex-golfové průvody? Odkud a kam jste došly? A kam, průvody naše, dojdete, kam musíte dojít? Odpověď nalezneme v průvodu samotném; skandování mladých soudruhů naznačuje cestu k budoucnosti a je zárukou toho, že cíle bude nevyhnutelně dosaženo. Vzhůru k revolučnímu rozvinutému antikojzarismu!!!...“ Nejvýrazněji vyjádřil solidaritu s revolučními ideemi Hasa. Dvacetsedm úderů na osmi jamkách! Řekli bychom: obyčejná čísla. Ve skutečnosti však ilustrují kondenzaci úsilí, které Hasa vynaložil pro kolektivní myšlenku. Po zásluze mu patřilo první místo. Vynikajích pracovních výsledků dosáhl také Píťa na místě druhém a Pošťák – po rozstřelu třetí.
blaja hamouzová