pondělí 23. srpna 2010

4. EG Match - Písek
21/8/2010


Jihočeská krajina s krajkou Šumavy na jížním obzoru. Muži do půl těla. Ženy nastavující se slunci na skvostném hřišti Bejčák. Solidní parno. Osvěžující stín pod korunami ovocných stromů. Domácí 2M3 Club nachystal XG hostinu jak má být.



Na spíše kratších jamkách rozhodoval tentokrát převážně cit než dalekonosný švih. Na to doplatilo několik favoritů v čele s Pavlem Švábem, kteří se nedokázali dostatečně přispůsobit této technické trati a skončili na nemedailových pozicích. O čtvrté místo se poděli čtyři borci: Luboš Pitín, Radek Lukavský, domácí Josef Lipovský junior a již zmíněný Pavel. Tradičně kvalitní výkon podal dinosarus XG Jaroslav Barok, který se umístil na třetím místě.



O prvním místě rozhodl až druhý rozstřel mezi Filipem Šrámkem a Ondrou Novotným (oba shodně zahráli 29 úderů na 10 jamek). Ve vyrovnaném souboji měl lepší nervy Filip a po dlouhé titulové pauze zvedl nad hlavu vítězný pohár. Smolně druhý, jen pár měsíců hrající Ondra, bezpochyby patří k objevům letošní sezony.



Vítězný "Partnerský double" doplnila životním výkonem Jitka Jenke (42 úderů) a pokynula pohárem pro první ženu. Celkem 19 hráčů a hráček si užilo letní den na louce a rozdělilo body do celostátních žebříčků.



Výsledková tabule
(v úterý večer)


Fotky
Fotky Louboch
Fotky Písek

O tituly Mistrů České republiky se bude hrát v sobotu 4. září na Hoře Svaté Kateřiny. Hřiště u restaurace "Vagon" - Krušnohorský expres. Turnaj je otevřený všem zájemcům. Přihlášky a info na stránkách ČAEG

Filip Šrámek
www.caeg.cz