úterý 16. listopadu 2010

2. EG Open
Nebeská Rybná v Orlických horách
14. 11.2010


V sobotu ráno po tradičně náročné valné hromadě (info o VH v příštím reportu) se vydali na dalekou pouť tři zástupci ČAEG. Cílem cesty byla malebná krajina Orlických hor a předně víska Nebeská Rybná u Rychnova nad Kněžnou.



Hosté byli pohoštěni a ubytováni v příjemném, útulném penzionu Orlicko. Součástí návštěvy bylo večerní setkání zástupců ČAEG s místními golfisty. Ti již model extrémního golfu použili v předchozím golfovém turnaji, kdy doplnili šest regulerních golfových jamek třemi extrémními. Na příjemném večerním setkání naplněném diskusemi a vyprávěním se všichni zúčastnění domluvili na ranním Openu.



Čas domluveného Openu byl stanoven na 9.00 kousek za penzionem. Možnost zahájit tento významný Open dostal předseda ČAEG Filip Šrámek a zhostil se ho vskutku se ctí. Po třech mimózních odpalech všemi hranami své šestky se ocitl na vedlejší, velmi pohnojené pastvině. Atraktivní trať připravil nejzkušenější golfista domácích Jiří Šourek.



Hned na úvod se hrála jamka mírně do kopce o délce kolem 400m. Téměř u všech hotový masakr. Další dvě jamky měli kolem 100 m a tak se začalo hrát. Hned od začátku bylo zřejmé, že si zde oba hrající zástupci ČAEG potykají se skupinkou, již nějakou dobu aktivních, golfistů. Ale extrém je extrém a to hráči dobře pocítili na čtvrté jamce, padající z pastvin do údolí k zurčícímu potoku. Na této jamce byli někteří domácí hráči doslova donuceni, vyzkoušet legendární hokejový úder Makarov.



Na dalších jamkách se všichni rychle zlepšovali. Řada hráčů začínala postupně přicházet na speciální techniky, který si tento specifický golf vyžaduje. Rozeným extrémním golfistou je zcela zřejmě Jaroslav Joo, který celý turnaj vyhrál o celých 5 úderů nad druhým, zmrtvýchstanuvším, Filipem. Skvěle zahrál Petr Kotting, který na druhého ztrácel pouhé dva údery.



Hráči z Nebeské Rybné mají zájem pořádat turnaje v extrémním golfu a tak se můžeme všichni
těšit na nová atraktivní hřiště a skvělé lidi.





Filip Šrámek
www.caeg.cz