středa 22. prosince 2010

03 XG Open

3. eX(mas)G Open Match
Vánoční turnaj v extrémním golfu na 7. ZŠ v Mostě
2010/12/21

Vytrvalé celodenní sněžení si vynutilo změnu původního plánu 4: 4 (rozuměj: jamky indoor : jamkám outdoor) na poměr 6 : 2 ve prospěch interiérových lahůdek. Venkovní stanoviště (hraná běžnými míčky) si přičetla k dobru: ztráty v hlubokém sněhu, zásah jednoho přihlížejícího dítěte, několikeré uklouznutí na ledovce, několikerý téměřzásah oken protilehlého domu, kompletní vypotřebování slovní zásoby vulgarismů při odskoku míčků ze zasažené jamky na kluzkém soklu sochy.
To však byl jen slabý odvárek ve srovnání se hrou uvnitř! Všichni naivové, kteří jste to ještě nezkusili, ale přesto si myslíte, že hraní s Almostgolf „jebkami“ je jednodušší, odvolejte své přesvědčení! Kupříkladu: stanoviště KORIDOR umístěné v dětském koutku s lavičkami, skluzavkami a dalšími roztomilými atrakcemi, vyžadovalo rovný průnik přes celou šířku školní budovy. Minimální odchylka z dráhy znamenala lapení do pasti apsid s květinami, otevřených dveří tříd, toalet a podobných záludostí. Se ctí si s nimi poradil pouze Luboš Pitín.

Stanoviště TĚLOCVIČNA bylo neméně poťouchlé. Jediným možným řešením zde bylo hole-in-one: povedlo se opět Píťovi a také teprve golf potřetí hrající Jitce Cwierzové. Ostatním nezbylo nic jiného, než vyšťourávat své míčky zpoza švédských beden, skokanských můstků, žíněnek nebo topení a ani při maximálním přiblížení k jamce ještě nebylo úplně vyhráno. O stanovišti SCHODY, ke kterému vedla cesta přes dvojí schodiště, mezipatro a lavičky obklopující jamku, snad není třeba se více rozepisovat.

Resumé:
11 účastníků (z toho 2 nováčci)
Kategorie „Nejlepší ředitelka turnaje“: Libuše Hrdinová
Konečné pořadí: 1. Luboš Pitín, 2. Štěpán Mareček, 3. Bláža Hamouzová
Pořadatel děkuje: Za poskytnutí hřiště Líbě Hrdinové a 7. ZŠ v Mostě, za zapůjčení Almostgolf míčků Fílovi Šrámkovi, za propagaci akce Hasovi Hamouzovi a Štěpánovi Marečkovi, za tvorbu a tisk diplomů Hasovi Hamouzovi, za odměny pro nejlepší hráče Jitce Jahelkové, Ivetě Hilasové, Líbě Hrdinové a Hasovi Hamouzovi...

… a za skvělou náladu VŠEM zúčastněným.