úterý 3. května 2011

1. EG Match ovládli Barok a Jenke
Lom Nerestce u Písku - 30. 4. 2011


Populární i obávané hřiště v areálu bývalého lomu hostilo 23 hráčů a hráček na turnaji kategorie B. - 1. EG Match Nerestce. Kdysi obávaný xgolfový fenonén sezony 2006, Jaroslav Barok (Iron 7 Club), zde (zcela bez zimní přípravy) s přehledem zvítězil.


Dámskou část ovládla s náskokem 8 úderů nad druhou Hanou Lipovskou (2M3 Písek) nová "lídryně" ženské extraligy Jitka Jenke (EGC WC Litvínov). Lidrem mužského žebříčku se stal díky druhému místu v turnaji Ondřej Novotný (EGC Praha).


O třetí místo se dělili vítěz seniorů Luboš Poucha s Tomášem Neumannem. Radka Pouchová se spokojila s třetím místem v ženách.

 I takovéto speciální xg švihy používali hráči k přemožení houževnatého terénu. Na druhém snímku záběr na hřiště z 10 jamky. Dvouetážový lom s řídkým porostem a jezírkem s "výš Radime" žábami.






V sobotu 7. května pokračuje Extraliga XG turnajem kategorie A. - 1. EG Cup Klínovec. Restaurace Lanovka (hlavní stan) na celý den rezervována. Hřiště je po tuhé zimě nachystáno potrápit každého odvážlivce. Jako loni se hraje zhora dolu po jáchymovské sjezdovce. Zpět hráče vyveze lanovka. Po základní části (10 jamek) hraje 16 nejlepších finále (3 jamky). Všichni jste vítáni!


Filip Šrámek, 8-9 místo :-(
www.caeg.cz