pátek 13. května 2011

 1. EG Cup - Klínovec
Extraliga Extrémního Golfu - turnaj kat. A
7. května 2011


První "áčkový" turnaj sezóny Extraligy Extrémního Golfu se uskutečnil 7. května na "jáchymovské" sjezdovce ve skiareálu Klínovec. 24 hráčů a hráček absolvovalo nejtěžší hřiště tour a nadávky účastníků to jen potvrzovaly (ale jak známo: jen v nejtěžších chvílích nalézáme v sobě hrdinu. Tedy někdy. Jestli vůbec.).



Na přetěžké hřiště dorazily přes půl republiky i dvě početné skupinky hráčů z EGC 2M3 Písek a EGC Jičín.  Klání bylo plné zvratů. I když by umístění XG hvězd minulých sezon T. Kojzara, F. Šrámka a R. Hodka na prvních třech pozicích napovídalo, že vše bylo jasné, po základní části tomu tak určitě nebylo. Neuvěřitelně ten den zahrál litvínovský R. Dubský a nad druhým jičínským P. Čeřejem měl po základní části náskok tří úderů. Oba však nezvládli závěrečné tři finálové jamky a skončili na pátém a šestnáctém místě.
Mezi dámami si s náročnou sjezdovkou nejlépe poradila mostecká Blaja Hamouzová.


Hráči, kterým se turnaj nepovedl dle jejich představ, nemusí zoufat. Z pěti turnajů kategorie A se počítají každému jen tři nejlepší akce. To samé platí i pro turnaje katogorie B.

Příští turnaj se chystá na mosteckém Aquadromu a to v sobotu 28. května. 

2. EG AquaMatch - Most

Začátek přihlašování: pondělí 23. května od 19.00 hod. na stránkách ČAEG
Hraje se speciálními odlehčenými míčky  - AlmostGOLF




 Filip Šrámek