čtvrtek 30. června 2011


3. EG Match a 3. EG Cup - Klíny
25. - 26. 6. 2011


Poslední červnový víkend byl na Klínech v Krušných horách zasvěcen Extrémnímu golfu. Postaraly se o to hned dva turnaje. Na strmých sjezdovkách tu v sobotu 25. 6. odstartoval 3. Extreme Golf Match (turnaj kategorie B) a v neděli 26. 6. ho následoval 3 Extreme Golf Cup (turnaj kategorie A).


V sobotu 25. 6. se sešli extrémní golfisté z celých Čech, aby na sjezdovkách sportovního areálu Klíny strávili víkend golfu jiné dimenze.  Čekaly zde na ně dva turnaje.  Sobotní 3. Extreme Golf Match hráčům nabídl krásné plnokrevné desetijamkové hřiště. Organizátoři turnaje využili všech předností terénu, zvláště pak zalesněných ploch a 27 hráčů za úžasného počasí objevilo, že Klíny jsou drsný.

Na prvním snímku sobotní vítěz - Tomáš Kojzar. Na druhém snímku vítěz nedělního Cupu Michal Grešl (a pak že se nedá vyhrát turnaj cestou přes les). 

 V neděli odstartoval 3. Extreme Golf Cup. Zde na deseti jamkách a poté v tříjamkovém finále čekalo hřiště plné rafines, vyžadující um a důvtip. Krátce po desáté přestalo i pršet, tak 30 extrémních golfistů zjistilo jak chutná extrém. Nejextrémnějšími se ukázali reprezentanti Prahy – roznesli na kopytech slavná esa a tak nervy drásající duel se hrál tentokrát jen)) o bronz.




Vítězové sobotního a nedělního turnaje


Další turnaje se chystají: EG Open v srpnu v Písku, dva juniorské Openy ve Veselí nad Lužnicí a ve Starých Splavech a pak již 3. září 4. EG Match (nejspíše na Lísce v Českém středohoří) a o týden později 10. září 4. EG Cup - Mistrovství ČR - na Rané u Loun. (Kalendář turnajů)

Nezapomeňte si s sebou na dovolenou přibalit hole. Oko xgolfisty se na blogu rádo potěší záběry ze hry u moře či na jiných exotických místech. (Azurové pobřeží 2009)

Jitka Jenke
www.caeg.cz