pondělí 9. března 2015

01 EG CUP

1. EG CUP - Starý Most 
 (2015-03-07)
Sedmého března bylo co slavit! Výročí narození T. G. Masaryka, obdržení patentu na telefon A. G. Bellem, případně předvečer MDŽ. Klub xG Ressl závažnost tohoto dne ještě zvětšil. V řečeném termínu uspořádal první významný turnaj roku 2015.
Po loňském slušně obsazeném "béčkovém" klání mezi kostely v Mostě byla letošní sezóna zahájena ve stejné lokalitě nejvýše bodovaným "áčkem". Přijelo o čtyři hráče méně než v minulém roce - možná ze strachu z prorokovaného ochlazení. Zbytečné obavy! Slunce se celý den chovalo jako by dostalo pěkně tučný úplatek. Možná ke škodě věci. Hráči si sice užívali idylku pod riviérskou modří, po poledni však zhoustly davy korzujících rodinek a pejskařů a více než kdy jindy bylo nutné dbát na bezpečnost.
Protože ale nikdo nepřišel k úrazu, pouze pár jedinců z veřejnosti se cítilo být probíhající akcí uraženo, je možné prohlásit turnaj za podařený.
Extrémy turnaje
1. Počasí: extrémně povedené
2. Finálové jamky: dvakrát přestřel přes střed rybníka...Někteří finalisté plakali.

3. Slzy KEG Dobruška: letošní prozatímní králové eXgolfového žebříčku byli v početní převaze. Stačilo jim to ale jen na šestou pozici v soutěži klubů. Pouze tři orlickohorští hráči z devíti postoupili do finále. Čest klubu zachránila Lenka Zemanová, která i v Mostě obhájila svůj titul nejlepší ženy extrémního golfu.
4. Konzumace: Ebajz
Fota: Hasa Hamouz, ČAEG