úterý 8. března 2016

01, 11

1. xG CUP
MOST - U KOSTELŮ
 (2016-02-27)
Jak praví známá pranostika: "I když není únor bílý - xGolfista v něm sílí." Proto byl první nejvýše bodovaný turnaj jubilejního desátého roku ČAEG uskutečněn právě v tomto měsíci. Už potřetí zorganizoval velké setkání crossgolfových nadšenců při otvírání nové sezóny mostecký klub xG Ressl. Na území zmizelého historického Mostu se sjela téměř čtyřicítka hráčů a navzdory mrazivému ovzduší se rozhořel u Kostela Nanebevzetí Panny Marie pěkně žhavý souboj. Po skončení základní části se šest hráčů se shodným výsledkem 38 úderů muselo utkat o postup do finále - "Černého Petra" obdržel Petr Berný z Jičína. Podobně napínavý byl i závěr finále. Z rozstřelu o první místo s Filipem Šrámkem (35 + 8 úderů) vyšel vítězně Petr Čeřen (31 + 12). O třetí místo bojoval Roman Hodek (37 + 8) s Mirkem Jedličkou (34 + 11) - bronz si výstřílel Roman. Nejlepším seniorem turnaje byl Jirka Walter (36 + 11), juniorské zlato si odvezl do Orlických hor Michal Cvejn (46). Na východ republiky putovalo i stříbro a bronz žen. Třetí byla Lenka Zemanová (47), druhá Hanka Cvejnová (46). Zlato zůstalo tentokrát doma - první byla Bláža Hamouzová (40) z xG Ressl.
Zájem veřejnosti o turnaj u kostelů a o cross golf vůbec má opět na svědomí V. Purchart. TV TRANSPORT vysílala stále dokola jeho koláž povedených i nepovedených odpalů známých xGolfistů - viděly ji stovky cestujících MHD. 
Klub xG Ressl děkuje za přímou podporu firmě KODAP
 VIDEO (ČAEG)

11. xG OPEN - PLEJ
MOST - U KOSTELŮ
Dva xGolfoví giganti, orlickohorský a litvínovský, ranění výsledkem v základním kole 1. xG CUPu, se částečně zahojili účastí v Prasečí lize Eberharda Jaroše. A my jim to všichni přejeme!