sobota 2. července 2016

29. xG OPEN

MOST, 7. ZŠ 
29. xG Open - Junior
 (2016-06-23)
Už od roku 2009 se dá 7. ZŠ v Mostě považovat za sympatizanta ČAEG. V září toho roku odehráli učitelé zmíněné školy v ŠvP Sklárna první turnaj v extrémním golfu a odstartovali tím šňůru Xgolfových aktivit, nesoucích hlavičku ZŠ J. Arbesa Most.
Skutečný boom v partnerství extrémní golf - sedmá základní škola v Mostě znamenaly roky 2010, 2011. V těchto letech se pravidelně scházela parta nadšených osmáků a deváťáků při juniorských xGMM a jejich zápal pro extrémní golf byl dokonce zdokumentován ve filmu ČT2 "Nejlepší česká škola".
Ve stejném období se naplno věnovali Xgolfu také jejich učitelé. Na mosteckých hřištích se odehrávaly napínavé souboje mezi kantory sedmé a čtrnácté základní školy a LADY MATCHe nebo MIX žáci-učitelé se stejným obsazením. Mnohé turnaje se realizovaly přímo na pozemcích 7. ZŠ. Zřejmě nejvýznamnějším byl vánoční Open Match snímaný regionální televizí.
Štafetový kolík juniorů-průkopníků si postupně předávají další a další ročníky 7. ZŠ. Řadu turnajů odehráli absolventi 2013. K nejzajímavějším patřil exotický turnaj na mořských plážích v Chorvatsku  či Indoor Match při spaní ve škole.
Zatím posledními v řadě mladých experimentátorů na poli extrémního golfu jsou současní osmáci. První pokusy s holí a golfovým míčkem realizovali už před dvěma lety. A 23. 6. 2016 se utkali v napínavém OPENu během přespávání ve škole.