úterý 2. ledna 2018

024

Z historie NOVOROČNÍCH LITVÍNOVSKÝCH PARKŮ
První část seriálu "Novoroční litvínovské parky" scénaristy Luboše Pouchy byl odvysílán 1. ledna 2010. Pilotní díl odehraný pouze dvěma herci - Pavlem Švábem a Lubošem Pouchou - ukázal, že tento formát by mohl být úspěšný. Následující léta dala testovacímu pilotu za pravdu. V letech 2011 - 2014 rostla popularita dílka a úměrně s tím i počet hráčských hvězd, které se v ní objevily. Rekord, 12 xGolfistů v roce 2014, nebyl ale dosud překonán. Po přesunu autora z místa natáčení do Písku začala totiž úroveň jednotlivých epizod upadat. Rok 2015: 6 herců, rok 2016: 3 herci, rok 2017: vysílání pro nezájem zrušeno. 1. leden 2018: slunečno a ani náznak bouřky. Přesto však doufejme, že tento den představuje blýskání na lepší časy. Štafetový kolík by mohli nést dále nejvěrnější aktéři Pavel Šváb (účast 7x), René Dubský (účast 6x) a Radek Pošta (účast 6x).
8. NOVOROČNÍ LITVÍNOVSKÉ PARKY
 (2018-01-01)
Předehra osmých "litvínovských parků" byla rozpačitá. Už, už to vypadalo, že i další díl série se setká s neúspěchem. Nakonec však pobíhalo v Europarku u Pilařského rybníka šest hráčů (nepočítaje v to nepřítomného sedmého, čestného pořadatele Luboše Pouchu). 

O tom, k jak dramatickým zvratům může v xG dojít, se tentokrát přesvědčila Blaja Hamouzová - až po šestou jamku jasná kandidátka na místo na bedně. Jediný přestřel cíle ji poslal na dno "Pilařáku" a taktéž na dno výsledkovky. Bojovala však do posledního dechu.
FOTOSERIÁL "Bojovnice" (autor: René Dubský)
Nebyla sama! Betonový základ vypuštěného rybníka byl ochoten otevřít svou náruč komukoliv. Třeba i litvínovskému gigantovi. Ten ale vyšel z boje s menšími šrámy.