sobota 25. ledna 2020

047, 003

1. zimní turnaj - Písečný vrch u Bečova
(2020-01-25)
Jevištěm 47. xG MM se stala významná archeologická lokalita Písečný vrch u Bečova (okres Most).
Pozůstatek hrdla třetihorní sopky vydává pravidelně svědectví o jednom z nejstarších pravěkých osídlení v Čechách. Ti, kteří nejsou schopni poslouchat esoterická poselství z tehdejších dob, nemohli tušit, že kostky jsou už předem vrženy. Zdejší lokalita fandí logicky těm nejstarším. Není proto divu, že vítězem 1. zimního turnaje sezóny 2020 se stal litvínovský Otec zakladatel, Luboš Poucha. S přehledem stanul v čele základní části, s přehledem zvládl i tři finálové jamky. 
Na druhý stupínek byl sražen Fíla Šrámek. Třetí urval, po krutém boji se třemi soupeři, pořadatel Hasa Hamouz. Kromě finanční odměny byli všichni tři "bedňáci" obdarováni originálními medailemi od Julie Koudelové, které autorka této reportáže předpovídá zářnou výtvarnickou budoucnost.

3. Xg Open - Písečný vrch u Bečova
Jak bylo řečeno předem, do finále postupovalo N mínus 4 hráči. Tzn.: při počtu 18ti zúčastněných bylo finalistů čtrnáct a zbývající čtyři si "šťouchli" tříjamkový Open. Nutno dodat, že tím nebyli vůbec poškozeni. Třeba takový vždyavšudepozděchodícíjony si z Bečova odvezl celkem 0,6 bodů. Tolik, jako třeba třináctý Jirka Marek.