pondělí 14. září 2020

5. CG Cup a 4. CG Match - Heřmaň

 Pořadatelsky velmi zdařilý turnaj se odehrál o víkendu 5. a 6. září v Heřmani. Pastviny pana Zíky zde byly svědky 5. CG Cupu a 4. CG Matche. Obě hrací plochy, tedy pro turnaje třídy A i B, vycházely z konceptu pro minulý rok a podle ohlasů valné většiny z 32 hráčů byly "jamky" dotaženy téměř k dokonalosti. Jejich umístění zaručovalo při obou bitvách pro někoho až nečekanou náročnost, ale také odpovídající zábavu.

Pozadu ovšem nezůstávalo ani zázemí, které písečtí za velkého přispění  hostinského pana Štěpána Štvána vytvořili. Nocleh hned u hospodské terasy, velký výběr teplých jídel, večerní grilované prasátko či nedělně ranní švédský stůl a dobré pivo. To vše podtrhlo ještě počasí, které jakoby bylo na objednávku. 

Přestože "Áčko" přineslo ze základní části spoustu dělených míst, žádný rozstřel do rozhodující části se nekonal. Všechna důležitá místa byla jasná. Zato ve finále musel do určujícího souboje o 1. místo juniorský Vašík Horský a ostřílený matador Filip Šrámek. Více se pak radoval onen mladší borec z Orlických hor, když obrazně řečeno vstrčil do kapsy celé zbývající, především však starší startovní pole!



Muži

1. Horský Václav

2. Šrámek Filip   

     3. Jedlička Vratislav

Ženy

1. Solíková Danka

        2. Hamouzová Blažena

  3. Cvejnová Hanka

Senioři

     1. Jedlička Vratislav

2. Poucha Luboš 

3. Jirouš Vlasta   

Junioři

1. Horský Václav

 2. Horský Tomasz

    3. Ersepka Daniel   

Měřená jamka

Horský Roman - 158 cm

Jamka na nejnižší počet úderů (č.5)

Ersepka Daniel, Novák Jakub, Jaroš Eberhard, Solík Milan, Hamouz Emil

Největší propad

Poucha Luboš, Milan Biskup

Prasečí Liga Eberharda Jaroše

1. Pavel Kašpar



I druhý den se odvíjel od předem stanoveného scénáře. Bohužel někteří hráči zřejmě nepostřehli vyhlášení opětovného autu uvnitř hracího pole a tak byla dotčená jamka po ukončení základní hrací části rozhodnutím STK anulována. Naštěstí tím nijak neutrpěla dobrá nálada ani herní pohoda a postupující hráči po náležitém posilnění již nedočkavě vyhlíželi zahájení rozhodující části. Čekání jim jistě zkrátil napínavý rozstřel o poslední místo do finálové šestnáctky o které se ucházeli hned tři borci: Bočkay Petr, Pavel Kašpar a Milan Biskup. Rozhodla až 3. jamka na níž exceloval Pavel Kašpar.
 Následoval také rozstřel o celkově 2. umístění v kategorii žen mezi Dankou Solíkovou a Kateřinou Rozsypalovou. Vítězně z tohoto duelu vyšla Danka Solíková.


Muži
1. Hodek Roman
 2. Horský Roman
      3. Jedlička Vratislav 

Ženy
          1. Hamouzová Blažena        
 2. Solíková Danka      
            3. Rozsypalová Kateřina       

Senioři
1. Jedlička Vratislav
2. Poucha Luboš     
3. Solík Milan        

Junioři
1. Horský Tomasz
2. Horský Václav

Měřená jamka
Šmída Petr a Biskup Milan - 294 cm

Největší propad
Marek Jiří

Prasečí liga Eberharda Jaroše
Biskup Milan