neděle 24. ledna 2010


22. Extreme Golf MiniMatch

Most - Matylda
24/01/2010


Na mola, kde v horkém létě odkládají lidé k odpočinku svá těla po dlouhé plavbě, jsme rádi kladli jamky i my. Tentokrát však mrzlo až praštilo. Šest vrstev oděvu bylo skoro akorát.
Kdo by se pokusil uchopit zábradlí schůdků holou rukou, musel by smutně čekat na autogen.



Hrát na ledě je skutečně velmi zábavný způsob extrémního golfu. Míček snad ani nejde ztratit (pokud nezahrajete do rákosí). Na rozlehlém prostoru zamrzlého jezera došlo na i na jamky dlouhé
kolem 150 metrů. Hráči museli počítat s tím, že led dokáže míček po dopadu poslat dvakrát tak daleko. Blízko u jamky to fungovalo stejně.



V půli utkání byli na čele Hodek a Hamouz. Rozdíly mezi všemi hráči minimální. Do sedmé jamky byl Šrámek stále na posledním místě spolu s Dubským (ten tam vydržel bohužel až do konce), ale třemi mistrovskými trojkami jumpnul na zlatou, druhou pozici. Vítězný Hodek každým úderem rostl. Na předposlední a poslední jamce sice dva bůry, ale s náskokem šesti bodů si to mohl dovolit.



Jistě byl trochu zklamaný Emil Hamouz, který výkony i slovy pomýšlel na lepší než třetí místo. Jarda Šeps dlouho vypadal, že finiš bude patřit právě jemu. Nakonec zahrál jen na čtvrté místo. René Dubský, jak již bylo řečeno, neskolik nikoho ze soupeřů. S výkonem byl přesto spokojen, označil své soupeře za nebezpečné a příště je prý skolí.



Video: Extrémní golf na ledě
Fotky
Česká Asociace Extrémního golfu

Filip Šrámek