úterý 8. června 2010

65. EGMM, Klíny
2010/06/06
FOTODOKUMENTACE 1
FOTODOKUMENTACE 2


Náhlý kolaps bídného počasí přemluvil devět EXáků ke zrušení nedělního nedělání. Místo toho vyrazili potrénovat na Klíny. Osvědčená lokalita se brčálila svěžím pažitem, jen sem tam zdupaným a pokoseným po sobotním zážitkovém semináři (spojeno s 64.EG MM).
Také nedělní setkání bylo pěkným zážitkem. Pohoda a nenásilí! V tomto duchu obsadil Fíla nenásilně a s velkým náskokem první pozici. Jarda Šeps byl druhý. Ten si sice některými šovinistickými narážkami o násilí přímo koledoval, ale v líné a vlídné atmosféře odmítaly feministky tasit své zbraně. Luky své umístění na třetí příčce komentoval smířlivými slovy: "Zase třetí...". A vskutku. Po rychlém náhledu do celostátního žebříčku nutno konstatovat, že Radek Lukavský si skutečně nejčastěji vybojuje třetí místo (letos čtyřikrát) a kdo by se při pozici na bedně choval násilně, že? Takže také pohoda! Radek Pošta sice jednou odhodil s nepříliš libě znějícím komentářem svou hůl v dál, ale ani to nepovažujme za projev agrese. Spíše za přátelské gesto, kterým chtěl dopřát svému železu celoplošný kontakt s greenem. Svým výsledkem totiž Pošťák ukázal, že jeho takzvaná překvapivá účast ve finále na Klínovci zas tak překvapivá nebyla. Místo čtvrté nesmrdí bramborami, nýbrž velkými ambicemi.

Vůbec nejvíce nenásilně se choval Jeňýk. V absolutní pohodičce se věnoval focení a zaměřování jamek, takže ostatní občas ztráceli přehled o tom kolik hraje, zda vůbec hraje ba dokonce, zda je na Klínech přítomen. Nicméně - místo páté. O další pozici se nenásilně a v přátelském duchu podělila posádka červeného Renaulta: Hasa, Bimbo, Bláža (6. - 8.). Druhá největší pohodářka nedělního odpoledne - Pavla Lukavská - si také nedělala zbytečné násilí a po osmé jamce odešla na gáblík. Tudíž místo deváté.
blaja