úterý 28. září 2010

1. Junior EGMM - Most, U Kostela

"Svatováclavský"

2010/09/28


První juniorský...
... EG turnaj, oficiálně zařazený do série extraligy jako turnaj kategorie C - minimatch, se uskutečnil za přítomnosti skvělé party mladých lidí - žáků ZŠ Rozmarýnová a ZŠ J. Arbesa z Mostu. Hrálo se v Mostě u gotického kostela Nanebevzetí pany Marie. Ještě ráno, v 8:00 on-line na sociálních sítích, se dojednávalo mírné posunutí začátku turnaje. Počasí nás trochu napínalo, ale mladí extrémáci se nezalekli a dorazili. Hned tato první skutečnost musí být zdůrazněna. Je potěšující, že mladí dokáží používat IT k pozitivním věcem, v duchu hesla: "Počítače jsou pro nás jenom prostředkem a ne cílem". Jinak řečeno, že nezůstali pasivně sedět v teple domovů a vyrazili ven. Druhá a podstatná skutečnost je to, že se nazalekli ani studeného a mírně uplakaného dne. Třetí velmi podstatná vlastnost úterního setkání byla nálada. Zkřehlé prsty, prochladlé nohy a snaha o co nejlepší výsledek neudusily příjemnou a přátelskou atmosféru - naopak. A čtvrtá věc, .... co to bylo, ... už vím, přece VÝSLEDKY! Historicky prvním juniorským vítězem se stal Ondra Veselý ze ZŠ Rozmarýnová po opravdu nervy drásajícím čtyřnásobném rozstřelu s Davidem Fialou ze ZŠ J. Arbesa.

O jediný úder za nimi se umístil další zástupce ZŠ Rozmarýnová, Kamil Halbich. První mezi juniorkami byla Kristýna Zemanová ze ZŠ Arbesa.


Po skončení sportovního klání se vždy nejvíce píše o vítězích, to už jiné nebude. Přesto trvám na tom, že vítězové byli všichni a to díky přístupu, kterým udělali z této akce opravdu příjemný zážitek.
Turnaj byl utkáním jednotlivců. Složení borců však napovídá, že pod řádky je cítit souboj dvou škol - že by výzva? Ať již k pokračování, nebo rozšiřování. Doufám, že ostřílení junioři z ČAEG tento turnaj berou jako hozenou rukavici a nechtějí dávat příčinu k názoru, že se jim rozklepala kolena.
Poděkování:
Emilu Hamouzovi za uspořádání akce, Ivetě Hilasové, Jeňýkovi Brenkovi, Jindrovi Pilnajovi a Blaje Hamouzové za pomoc s organizací a Hamouzovým za ceny pro nejlepší hráče. Ani teplý čaj nechyběl, ale v říjnu a listopadu ho budeme muset uvařit více.