čtvrtek 4. října 2012

05 EG CUP

05. EG Cup - Raná u Loun

Mistrovství ČR v extrémním golfu

29. 09. 2012

Přívětivé ranně podzimní počasí. Koňskými kopyty, kozími pysky, rogalisty, cyklisty, turisty a motorkáři opilované pastviny na úpatí kopce Raná. Kamenité a trnité záludnosti. Příkré svahy a křovinaté pasti. Syslí díry. A bonus: finálový odpal z vrcholu kopce do sedla. To je výčet lákadel, která přitáhla k Xgolfovému svátku - Mistrovství ČR - více než čtyřicítku hráčů z celé republiky.
Designéři hřiště a organizátoři akce (MAT) měli nelehkou práci s rozdělováním účastníků do sedmi flightů tak, aby síly byly vyrovnané a průběh turnaje dynamický. Zajímavý terén, pohodová, i když místy velmi emotivní atmosféra (viz Tomáš N. a jeho oskarový výstup: "Svou hůl odhazuji v dál") a příjemné zázemí v restauraci Skleník nalákaly také desítku "zelených" golfistů, kteří si občas rádi zahrají v přírodním, konvencí zbaveném prostředí. Někteří z nich však nepostoupili ani do finálové šestnáctky a tak jejich reputaci zachraňovali pouze Tomáš Kojzar - druhý mezi muži a Kamila Balázsová - první mezi ženami. Nutno však podotknout, že oba obsadili tyto příčky jen s nepatrným náskokem před svými "zemitými" soupeři. Mistrem ČR 2012 a držitelem putovního poháru se stal nepřekvapivě Roman Hodek. Společně s Tomášem Kojzarem se zasloužil o vítězství MATu v soutěži klubů.

Třetím mužem v pořadí byl Míra Jedlička z Jičína.V soutěži žen zazářily už podruhé v krátké době Lucka Jonáková (2. místo) a juniorka Míša Poštová (3. místo). Bezkonkurenčně nejlepším seniorem byl Karel Podskalský z Písku (5. místo společné výsledkové listiny), prvním juniorem Kryštof Harant z Mostu. Do turnaje byla nově vložena soutěž "Nearest to Pin": o nejbližší umístění míče k vybrané jamce (zde jamka č. 9) prvním odpalem. V té se vyznamenal Petr Berný a odvezl si do Jičína láhev sektu.
(Autoři fotografií na této stránce: Jaromír Šeps, Josef Lipovský)